SINT-PIETERS-LEEUW - Internationale Coca-Cola verzamelbeurs.

SINT-PIETERS-LEEUW - Internationale Coca-Cola verzamelbeurs.

Editiepajot_-_colabeus_1_gr_foto_merckx
 
Editiepajot_-_colabeus_1_kl_foto_merckx
Editiepajot_-_colabeus_2_kl_foto_merckx
 

In de evenementenhal op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw werd er een internationale beurs gehouden voor verzamelaars van alles waar het merk Coca-Cola op staat. Organisatoren van dit evenement zijn Johan Van Mierlo en zijn vrouw Sandrina Van Handenhove.

Op de beurs zelf waren veertig standhouders. Deze waren niet alleen afkomstig uit België, maar ook uit Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Hiermede is het ook de grootste beurs over Coca-Cola in België.
Men vond er een aanbod van oude en nieuwe artikelen van over de hele wereld. Blikken, flessen, glazen, speelkaarten, vingerhoeden, viltjes, miniatuur auto’s, emaille reclame borden, en nog zoveel meer.
 
Johan Van Mierlo is met zijn verzameling gestart in 1982 in Spanje ten tijde van het WK voetbal aldaar. De eerste stukken van toen heeft hij nog steeds. Intussen bezit hij zo een 2.500 blikjes
 
Zijn vrouw Sandrina is sinds 1987 aan Coca-Cola verkocht. Het begin van haar verzameling was toen ze tijdens een vakantie in Italië een miniatuur blikje en flesjes kocht. Beroepsmatig moet ze veel reizen en dat is haar verzameling zeker ten goede gekomen.
 
 
Spijtig zou het wel eens de laatste beurs in Sint-Pieters-Leeuw kunnen zijn.
Johan Van Mierlo: “De evenementenhal staat de ook en ook onze vroegere zaal, namelijk Zonnig Leven mag om veiligheidsredenen niet meer gebruikt worden. Het is niet gemakkelijk om een grote zaal te vinden aan een schappelijke prijs”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2021

archief