SINT-PIETERS-LEEUW - Germaine Devogel vierde honderdste verjaardag

SINT-PIETERS-LEEUW - Germaine Devogel vierde honderdste verjaardag

Editiepajot_devogel_100_gr_foto_merckx
 
Editiepajot_devogel_100_kl_foto_merckx

In het Sint-Antonius rusthuis in Sin-Pieters-Leeuw vierde Germaine Devogel haar honderdste verjaardag. In feite is het Marie-Germaine, maar ze wil als Germaine genoemd worden want zegt ze zelf: “Alle paarden die aan de vaart de boten trokken, noemde men Marie”.

Germaine werd geboren in Kesterbeek (Lot). Haar moeder werd ook 100 jaar in 1984 en is op haar 101 rustig overleden zonder erg ziek te zijn.

Zij werkte in de grote textielfabriek ‘De Madammekes’ van Lot. Zij moest er stoffen die van de weverij kwamen controleren op fouten en die dan door innaaien en stopage te repareren.

Zij leerde in 1930 haar man, Jean Luyckx, kennen op de kermis in Lot. Hij was afkomstig uit Buizingen waar zijn ouders een groot café hielden aan de brug van de spoorweg.

Zij trouwden in 1933, maar kregen geen kinderen. Nelly, hun nichtje werd de oogappel.

De eeuwelinge heeft veel reizen gemaakt. Haar man was immers voorzitter van een vriendenclub er organiseerde jaarlijks reizen voor iedereen met een autocar.

Jean overleed op 80-jarige leeftijd. Germaine is dan gedurende een paar jaar alleen in haar huis gebleven; maar het werd er te stil en te leeg en zij besloot in Sint-Antonius te komen wonen, waar ze nu al 15 jaar verblijft.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 nov 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2021

archief