SINT-PIETERS-LEEUW - Cursisten Engels bakken CAIC in Sint-Pieters-Leeuw

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Cursisten Engels bakken CAIC in Sint-Pieters-Leeuw

Editiepajot_kookles_gr
 
Editiepajot_kookles_kl

In het kader van een Europees Grundtvig project waaraan GLTT-CVO deelneemt vond er wel een heel speciale Engelse les plaats in Den Top in Sint-Pieters-Leeuw.
GLTT-CVO slaat samen met enkele instituten uit 7 andere Europese landen de handen in elkaar om creatieve manieren te vinden om met interculturaliteit om te gaan. Het project heet CAIC (Creative Approaches to Intercultural Competence) en dat wordt uitgesproken als (cake).

In de Engelse cursus voor beginners die op maandagavond doorgaat in basisschool Den Top werden de mouwen opgestroopt en onder de leiding van cursist Guido Devillé, leraar-bakker, en de back-up van de leerkracht Engels, Ann De Wilde werd een heuse CAIC/cake gebakken. Om dit appelgebak een Vlaams cultureel tintje te geven werden de appeltjes in frietjes gesneden om de cake te versieren.

De nieuwe woordenschat kreeg meteen een concrete betekenis en kon proefondervindelijk getest worden. En het mag gezegd: de cake smaakte heerlijk!

Dit is alvast een prima startschot voor de kick-off week die vanaf 11 november doorgaat. De Europese bezoekers zullen dan een goedgevuld programma voorgeschoteld krijgen met professionele en culturele aspecten. Zowel Brussel als het Pajottenland komen aan bod. Alle deelnemers zijn betrokken bij volwassenenvorming en willen hun “best practice” met elkaar delen. Over de grenzen heen kan veel geleerd worden en zowel leraars als cursisten zullen hier zeker wel bij varen.

Wie meer info wil over het Grundtvig project kan surfen naar de website van GLTT-CVO www.gltt.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2008
Editiepajot
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief