SINT-PIETERS-LEEUW - Woonwagens verlaten terrein in de Mollemstraat

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Woonwagens verlaten terrein in de Mollemstraat

Schild_s_p_l

Op 8 november verscheen op Editiepajot een artikel over een antal zigeuners (circusartiesten) die zich in de Mollemstraat in Sint-Pieters-Leeuw hadden geïnstalleerd en waartegen er protest was van de buurtbewoners (vorig artikel). De rondrijzende circusartiesten hebben het terrein nu verlaten

Sinds dinsdag 28 oktober hadden een groot aantal zigeuners zich op een terrein in de Mollemstraat geïnstalleerd op een stuk grond dat zij een tijdje geleden hadden gekocht en welke wordt beschouwd als waardevol agrarisch gebied. Volgens de buurtbewoners gebeurde dat op een onwettige wijze. Zij protesteerden dan ook tegen deze zaak.

De woonwagens van een familie rondrijdende circusartiesten uit Frankrijk hebben het terrein in de Mollemstraat 75 bis verlaten in het weekend van 8 en 9 november 2008. Maandag 10 november 2008 heeft de gemachtigde, gemeentelijke ambtenaar voor bouwovertredingen het terrein opnieuw verzegeld en een nadarafsluiting met ketting aangebracht. Hij heeft ook een proces-verbaal van verzegeling en een stakingsbevel opgemaakt.

De oorzaak van de ontevredenheid van de omwonenden is zo voorlopig weggenomen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2008
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief