SINT-PIETERS-LEEUW - Kerstbomen 2008 zijn vaak duurder

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Kerstbomen 2008 zijn vaak duurder

Vleze_kop_pierre_demesmaeker
 
Kerstbomen_met_voetjes

De voorbije weken verschenen er in de pers reeds vele artikels over de prijsstijging in de kerstbomen. Deze prijsstijging komt hoofdzakelijk door de schaarste in het aanbod.
Waarom is er nu een schaarste?
“Door de hogere investeringskost bij aanplant van nieuwe percelen, door het risico van vraatschade door reeën in de Ardennen, door het terugvallen van kleine particuliere aanplantingen en mede door de explosief stijgende vraag. Zelfs de Deense en Noord-Duitse producenten kunnen de vraag niet volgen. De Nordmannkerstboom prikt niet, geeft geen allergische reacties, verliest praktisch geen naalden en heeft een prachtige groeivorm, daardoor is hij de meest verkochte variëteit. De opkweek ervan is echter veel langer dan die van de gewone kerstboom. Men kan hier gerust spreken van 10 jaar voor een hoogte van 2 meter. Gezien al deze factoren zal de schaarste nog enkele jaren aanslepen, met natuurlijk prijsstijgingen tot gevolg. Omdat wij èn producent èn verkoper naar particulier zijn, blijven onze prijzen voor deze kerst dezelfde als vorig jaar. “, weet Pïerre Demesmaeker van Inter Arbo in Vlezebeek ons te vertellen.  

Vanaf begin december kan iedereen bij hen terecht voor de aankoop van de kerstboom. De bomen van eigen productie(percelen langs de E 40 in Ternat/Dilbeek/Vlezenbeek) zijn nooit langer gezaagd dan 2 weken. Dit garandeert een langere houdbaarheid.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 dec 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief