Natuurpunt SINT-PIETERS-LEEUW trekt handen uit de mouwen in het erkende natuurgebied bos Cortenbroek (Vlezenbeek)

C21

Natuurpunt SINT-PIETERS-LEEUW trekt handen uit de mouwen in het erkende natuurgebied bos Cortenbroek (Vlezenbeek)

Editiepajot__logo_leeuwse_natuurvrienden
 

De drie vorige jaren heeft Natuurpunt S.P.L. in Cortenbroek op een oppervlakte van 2 ha honderden jonge essen, elzen en eiken geplant. De eerste jaren hebben deze boompjes een enorme concurrentie van de bramen die er groeien. Op zaterdag 17 januari zoekt Natuurpunt hulp om deze bramen te verwijderen.

Eens de top van de boompjes boven de bramen komt, hebben ze genoeg licht en overleven ze de strijd. Maar dit jaar moet men zeker de ruimte rond de boompjes vrijmaken. Dit is geen moeilijk werk maar zeer arbeidsintensief en bovendien moet men zorgvuldig te werk gaan.

Immers men moet de bramen verwijderen maar men mag de frele boompjes niet beschadigen. Daarom doet Natuurpunt een oproep om met zoveel mogelijk vrijwilligers de ruimte rond de nieuwe aanplantingen een snoeibeurt te geven.

Bovendien heeft men in het struikgedeelte gemerkt dat dit mogelijkheden biedt om leefomgevingen te creëren voor vlinders. Daarom gaat men de zoomrand van het bos gevarieerder maken zodat de vlinders hier een bijkomend toevluchtsoord en leefomgeving zullen hebben. Die variatie verkrijgt men door de monotone boswand op bepaalde plaatsen bij te knippen en van inhammen te voorzien.

Vrijwilligers worden op zaterdag 17 januari verwacht om 13 uur aan Enkelenbergstraat (zijstraat van Pedestraat); het bos ligt 400 meter verder. Er wordt gewerkt tot 17 uur.

Laarzen en stevige handschoenen zijn zeker nodig en indien mogelijk een snoeischaar.

Meer informatie op http://www.natuurpuntleeuwsenatuurvrienden.be /

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 dec 2008
Felix Merckx
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief