SINT-PIETERS-LEEUW wordt feestelijk verlicht

C21

SINT-PIETERS-LEEUW wordt feestelijk verlicht

Editiepajot_verlichting_foto_merckx
 

Enkele maanden geleden besliste het college van Sint-Pieters-Leeuw om de gemeente tijdens de maand december wat feestelijker te maken door middel van feestverlichting.

Kathleen D’Herde, schepen van Lokale economie (Open VLD): “Bedoeling van het initiatief is om de kerstsfeer bij het binnenrijden van alle dorpskernen (Rink, Zuun, Negenmanneke, Ruisbroek, Vlezenbeek, Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem) duidelijk te maken.Er werd bewust gekozen om accenten te leggen en zeker niet te overdrijven. Het is de bedoeling dat de bewoners en handelaars van de gemeente voor bijkomende accenten zorgen aan de eigen woning of handelszaak om zo tot een sfeervol geheel te komen”.

In totaal gaat het om de verlichting van 6 kerstbomen, 2 lindebomen, 6 overspanningen over straat en 6 paalmotieven. Speciaal effect wordt gecreëerd door de motieven die aan de structuur van de lindebomen rond het Kapelleke, aan het gemeentehuis worden gemonteerd.

De huurformule die voor de komende drie jaar zal worden toegepast laat toe dat er volgend jaar wijzigingen kunnen worden aangebracht door versieringen te verplaatsen van de ene dorpskern naar de andere.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief