SINT-PIETERS-LEEUW sensibiliseert jongeren tegen gehoorschade

C21

SINT-PIETERS-LEEUW sensibiliseert jongeren tegen gehoorschade

Gehoorschade_op_340

Kinderen en jong adolescenten worden steeds vroeger en meer blootgesteld aan overmatig lawaai. De blijvende gevolgen worden echter nog te veel onderschat. Uit recente onderzoeken is gebleken dat een vijfde tot een kwart van de jongeren tussen 6 en 18 jaar reeds gehoorschade zou ondervinden.

Op voorstel van gemeenteraadslid Koen Vereeken (CD&V) zal het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw werk maken van een sensibiliserings- en preventiecampagne naar de Leeuwse jongeren toe.

De grootste blootstelling gebeurt op festivals, in discotheken en door media-apparaten, aldus Koen Vereeken. Het gebruik van gsm en mp3-spelers blijft maar toenemen, terwijl de jongeren amper besef hebben van het gevaar. Zo kunnen mp3-spelers tot 135 decibel produceren, terwijl geluid vanaf 80 decibel reeds schadelijk is. Ook op concerten wordt de grens van 100 decibels meermaals overschreden.

Omdat de jongeren best zo vroeg mogelijk bewust worden gemaakt van de gevaren vraagt Koen Vereeken om deze campagne in samenwerking te doen met de lokale basisscholen. Er bestaan reeds verschillende educatieve hulpmiddelen om kinderen op een snelle en efficiënte manier gewaar te laten worden van de gevaren. De gemeente kan deze middelen aankopen en ze vervolgens uitlenen aan de verschillende scholen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2008
Felix Merckx
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief