SINT-PIETERS-LEEUW - Valentijnsconcerten in Coloma

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Valentijnsconcerten in Coloma

Editiepajot_camerata_foto_ingezonden
 
Editiepajot_haradzetski_yuri_ingezonden

Cultureel Centrum Coloma Sint-Pieters-Leeuw brengt ter gelegenheid van de Valentijnsconcerten op 12 en 13 februari voor de vijfde keer op rij een laureaat van de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd.

Gastvedette van de avond is de Wit-Russische tenor Yuri Haradzetski, begeleid door Camerata con Cor(d)e o.l.v. Alain Roelant.
Yuri Haradzetski is de vijfde laureaat van de Internationale Koningin Elisabeth Wedstrijd voor zang 2008

Yuri Haradzetski 
Werd geboren in 1983 en startte zijn muzikale carrière op 18-jarige leeftijd aan het Conservatorium van Minsk in Wit-Rusland bij Prof. Viktor Skorobogatov.
Hij werd laureaat van enkele wedstrijden in Rusland en Wit-Rusland en werd in 2007 finalist van de Internationale Wedstrijd ‘Francisco Viñas’ (Barcelona), waar hij de speciale prijs kreeg uit handen van Dalton Baldwin, bij wie hij master-classes volgde in Nice.
In hetzelfde jaar zong hij met Maria Guleghina in Moskou en vertolkte hij de rol van Alfredo in La Traviata, onder de leiding van M. Boemi.
Hij heeft ook in het Belarussian State Opera Centre opgetreden in opera’s als Eugene Onegin, de Toverfluit. Daarnaast gaf hij solo recitals in Minsk, Gomel, Brest, Moskou, Kazan, St Petersburg …
In St Petersburg neemt hij deel aan het Kamermuziekfestival « Drie eeuwen van romantiek »
In 2008 werd hij laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd (Brussel) voor zang.

Strijkensemble "Camerata Con Cor(d)e" o.l.v. Alain Roelant
In 1998 groeide bij Alain Roelant, stichter en dirigent van Camerata Con Cor(d)e, het idee om een professioneel strijkensemble op te richten van absoluut topniveau.
In de zomer van 1999 werden -op basis van zeer strenge criteria- 11 strijkers geselecteerd uit het hele land, die samen het strijkorkest “Camerata Con Cor(d)e” zouden vormen.
Deze topmusici maken sindsdien, samen met de dirigent, van elk optreden een ware belevenis door hun energieke inzet, professionalisme en grote liefde voor de muziek.
Camerata Con Cor(d)e onderscheidt zich van de andere orkesten door het gekozen repertorium, de gegarandeerde kwaliteit en de flexibiliteit.
Het ensemble vult daarmee de leemte op tussen de grote symfonische orkesten, de hedendaagse muziekprogrammatie van diverse kamermuziekensembles, en de vele ensembles die spelen vanuit een 'oude speelwijze' concept.

Het concert is uniek voor de Zennevallei en de brede Vlaams-Brabantse regio. Als kleiner, lokaal cultureel centrum profileert COLOMA Sint-Pieters-Leeuw zich vooral door haar kwaliteitsvol 'klassieke' muziekaanbod.

Valentijnsconcert in Coloma op donderdag 12 februari om 19.30 uur en op vrijdag 13 februari om 20 uur. Info en reservatie 02/371 22 62

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2009
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief