SINT-PIETERS-LEEUW - Afscheid muziekproducer Cultuurcentrum Coloma

SINT-PIETERS-LEEUW - Afscheid muziekproducer Cultuurcentrum Coloma

Deneulin
Ingezonden foto
 

 Heel wat muzikaal hooggeschoolde toppers uit Tsjechië, Moldavië en buurlanden passeerden er de revue dankzij de professionele relaties van de Sinjoor. En zijn kompaan, de toenmalige cultuurdirecteur uit Herne, wist al heel snel een trouw concertpubliek op te bouwen dat telkens tevreden huiswaarts keerde na alweer een avond muzikaal hoog vliegen.

Vaak zat de grote parketzaal van Coloma eivol telkens goed voor honderd en meer muziekliefhebbers. Dergelijke concerten toonden aan dat er voor dit genre ernstige muziek wel degelijk een vast publiek bestond en nog steeds aanwezig is. Van bij zijn debuut sloeg het Leeuwse cultuurcentrum die richting in. Men hoefde niet naar de Brusselse tempels te sporen omdat er onder de eigen kerktoren dikwijls voor weinig entreegeld heel wat te beleven viel.

Vrijdag viel het doek met het Markéta Janoušková trio, een uitmuntend ensemble en een fijne ambassadeur van de grote Tsjechische muzikale traditie.

Pianist Stanislav Gallin, violiste Markéta Janoušková en de ronduit schitterende sopraan Lucie Mlynarova Kordová zorgden voor het allerlaatste heerlijke sinterklaasconcert aangeboden door de gedreven en onvergetelijke muziekproducer Patrick Van Hecke.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 dec 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 14 sep 2017
Felix Merckx | 11 sep 2017

archief