SINT-PIETERS-LEEUW - Leeuwse subsidies weldra op rechtenverkenner.be

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Leeuwse subsidies weldra op rechtenverkenner.be

_spl_klein
(Repro Editiepajot)

Vaak weten burgers - mede door het uitgebreide aanbod, de onoverzichtelijke en de snel wijzigende regelgeving - niet op welke sociale voordelen en tegemoetkomingen zij recht hebben. Ook voor medewerkers van de Sociale Huizen en andere welzijnsvoorzieningen is het een onmogelijke taak om van alle wijzigingen op de hoogte te zijn en te blijven. Gemeenteraadslid Koen Vereeken (CD&V) stelde daarom op de gemeenteraad van 29 januari voor om alle gemeentelijke subsidies en sociale voordelen overzichtelijk te bundelen en te plaatsen op de website www.rechtenverkenner.be.  

Volgens Vereeken is één van de doelstellingen in het Lokaal Sociaal Beleidsplan mensen wegwijs te maken in de verschillende structuren en wetgevingen en dit op een zo gebruiksvriendelijk en meest efficiënt mogelijke manier.

De “rechtenverkenner” is een website die de informatie over sociale voordelen en tegemoetkomingen op federaal, Vlaams, provinciaal en gemeentelijk niveau bundelt, aldus Koen Vereeken. Men kan op de website de vele voordelen doorzoeken op thema, doelgroep of via persoonlijk profiel. De website is een handig instrument om antwoorden te vinden op diverse vragen.

Het voorstel werd door de gemeenteraad unaniem aanvaard, zodat alle Leeuwse inwoners weldra terecht kunnen op www.rechtenverkenner.be .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2009
Felix Merckx
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief