SINT-PIETERS-LEEUW verkoopt evenementenhal

C21

SINT-PIETERS-LEEUW verkoopt evenementenhal

Editiepajot_spl_evenementenhall_foto_merckx
De evenementenhal op de Bergensesteenweg. (Foto Merckx)
 

De Leeuwse gemeenteraad heeft unaniem beslist om hun evenementenhal op de Bergensesteenweg te verkopen. De verkoop zal openbaar gescheiden. Het schepencollege gaat een notaris aanduiden om de verkoopprocedure te organiseren.

De prijs die de aankoper zal moeten betalen is op zijn minst de geschatte waarde die vermeld staat in het geactualiseerde schattingsverslag. Het vorige schattingsverslag dateerde immers van 2007.

De gemeente zou het gebouw wel nog vrij ter beschikking hebben tot eind 2009.

De hal langs de Bergensesteenweg staat veel leeg en kost de belastingbetaler jaarlijks zo een 70.000 euro.

Toen de aankoop van het gebouw in december 2002 op de agenda stond steunden alleen CD&V, SP.A en Voluit Vlaams het project om de oude VAB-garage om te bouwen tot feestzaal. De toenmalige oppositie VLD, P.F. en Agalev boorde het voorstel de grond in. Zij zegden toen dat er andere prioriteiten waren in Sint-Pieters-Leeuw

Open VLD zit nu mee in de meerderheid en stelde tijdens de coalitiebespreking de verkoop van de evenementenhal als prioritair.

 De aankoopprijs voor het gebouw bedroeg 667.700 euro. Het schattingsverslag was toen 700.000 euro. De grond waarop het gebouw staat is echter eigendom van het Brusselse OCMW en jaarlijks moest er een erfpachtovereenkomst betaald worden van ongeveer 70.000 euro.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief