Vorig jaar 30-tal grote sluikstorten in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Vorig jaar 30-tal grote sluikstorten in SINT-PIETERS-LEEUW

Sluikstorten_is_strafbaar
(Repro Editiepajot)

Zwerfvuil en sluikstorten in het straatbeeld behoren tot de grootste ergernissen van de mensen. Om een algemeen beeld te hebben, vroeg gemeenteraadslid Koen Vereeken (CD&V) enkele cijfers op bij het gemeentebestuur.

Vorig jaar werd 56 ton afval van sluikstorten opgeruimd, toch bijna 20 ton minder dan in 2007. Naast de sluikstorten werden ook een aantal tonnen zwerfvuil opgehaald.

De gemeente doet wat ze kan, aldus Koen Vereeken. Dagelijks is men bezig met het vinden en opruimen van afval. De favoriete plaatsen van de sluikstorters zijn gekend. Het zijn meestal plekjes die je van op de openbare weg amper kan zien. De vijf meest uitgekozen plaatsen zijn de Broekweg en den Beemd in Ruisbroek, de Hemelstraat, het verlengde van de JB Wauterstraat en de Gaasbeekstraat.

Vorig jaar werden een 30-tal grote sluikstorten opgeruimd. Drie daders konden worden geïdentificeerd, net als in 2007. Het is geweten dat de overgrote meerderheid van de daders van buiten de gemeente komt. De inwoners van Sint-Pieters-Leeuw kunnen immers gratis naar het containerpark, meent Vereeken.

Koen Vereeken roept de inwoners op om hun steentje bij te dragen. Wanneer men een sluikstort tegenkomt, moet men niet aarzelen de gemeente te verwittigen. Dit kan via leefmilieu@sint-pieters-leeuw.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2009
Felix Merckx
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief