RUISBROEK - Zes vrachtwagens waren overladen

RUISBROEK - Zes vrachtwagens waren overladen

1_politie_2010__pixels200
EP

 Gisterenochtend (dinsdag 16 mei) werd een verkeersactie georganiseerd met de dienst Verkeer van de politiezone Zennevallei, GOCA (Groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs) en VALBEL (Vlaamse belastingdienst). De controle had plaats langs de autosnelweg in Ruisbroek en duurde de hele voormiddag.

 Alle voertuigen komende van de Steenweg naar Alsemberg, rijdende naar de Ring richting Brussel werden onderworpen aan een controle. Er werd controle gevoerd op het al dan niet voldoen aan de verkeersbelasting, op alcoholgebruik achter het stuur en vrachtwagens werden gecontroleerd op overlading en de werking van de remmen.

Geen enkele bestuurder werd betrapt op het gebruik van alcohol. Wel werden zes processen-verbaal opgemaakt voor overlading. Dit betekent een bedrag van 9 200 euro aan boetes. De zwaarste boete bedroeg 6 000 euro. Alle remmen van vrachtwagens die gecontroleerd werden bleken in orde. Daarnaast werden 12 processen-verbaal opgemaakt voor het niet betalen van de verkeersbelasting. Dit betekent een totaal van 10 278,25 euro aan boetes. De zwaarste boete betrof hier 4 578,25 euro. Het voertuig werd dan ook onmiddellijk in beslag genomen.

Boetes op overladen van de vrachtwagen en op het niet betalen van de verkeersbelasting kunnen hoog oplopen. 

Meer info over de verkeersbelasting:

https://www.vlaanderen.be/nl/mobiliteit-en-openbare-werken/voertuigen/belastingen-op-voertuigen

en overlading:

https://www.vlaanderen.be/nl/mobiliteit-en-openbare-werken/voertuigen/vrachtwagencontroles-door-de-vlaamse-wegeninspectie  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 19 apr 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 15 apr 2018
Marc Sluys | 13 apr 2018
Sam Herremans | 10 apr 2018

archief