SINT-PIETERS-LEEUW – 250 Kinderen omarmen hun bibliotheek

C21

SINT-PIETERS-LEEUW – 250 Kinderen omarmen hun bibliotheek

Bib_1
foto's Emile Devogeleer
 
Bib_2
Bib_3
Bib_4
 
Bib_5
Bib_6
Bib_7
 
Bib_8
 

 Voor de aftrap van de Vlaamse bibliotheekcampagne ‘Een bib voor iedereen’ wordt in elke provincie een bibliotheekgebouw letterlijk omarmd. Voor Vlaams-Brabant is dat de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw. Zowat 250 leerlingen van de gemeentelijke basisschool Den Top en de  basisschool Don Bosco Sint-Pieters-Leeuw omarmde hun bibliotheek, en schreeuwde onze ‘BIB moet blijven’!

 Nog tot 23 april worden handtekeningen verzameld onder het bibliotheekcharter. De ondertekenaars willen toekomstige gemeentebesturen duidelijk maken dat een goed werkende openbare bibliotheek onmisbaar is.

De campagne #bibvooriedereen start met een warm en positief signaal. Want er zijn gelukkig nog heel wat Vlaamse gemeenten die hun bibliotheek sterk willen blijven ondersteunen.

Schepen voor bibliotheek, Gunther Coppens, bevestigt: “In Sint-Pieters-Leeuw zijn we overtuigd van het belang van een bib en doen we de nodige investeringen. De filialen worden stilaan omgevormd tot echte bibliotheekpunten, het plan voor de schoolbib in het zwembad wordt getekend en we kijken uit naar een nieuw gebouw op de nieuwe locatie in het Colomapark. Met de deelname aan deze actie hopen we onze collega-gemeenten en collega-schepenen van bibliotheek te overtuigen om ook in de toekomst blijven in te zetten op een goede bibliotheekwerking vanuit de gemeenten.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2018
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief