SINT-PIETERS-LEEUW - Dienstencentrum op locatie ‘De nieuwe Elysée’ in de startblokken

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Dienstencentrum op locatie ‘De nieuwe Elysée’ in de startblokken

Editiepajot_sint-pieters-leeuw_logo_dienstencentrum_foto_re
Repro Editiepajot.

Het OCMW-bestuur van Sint-Pieters-Leeuw en de lokale dienstencentra hebben de knoop doorgehakt. Al een tijdje stond het er aan te komen. Maar nu is het heel concreet. Er is een dienstencentrum op locatie in Vlezenbeek, ‘de nieuwe Elysée’ genaamd.

De naam, de nieuwe Elysée, verwijst naar de vroegere ontmoetingsplaats in het hartje van Vlezenbeek. Het is door elke bewoner van Vlezenbeek, Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem wel gekend. Er werden fuiven georganiseerd, trouwfeesten gegeven. Vele bekende artiesten hebben er opgetreden. En altijd kon men er terecht voor een koele pint en een leuk praatje. Daarom lijkt de naam, de nieuwe Elysée, ons wel gepast voor de opstart van een dienstencentrum op locatie.

In het voorjaar van 2008 werd een behoefteonderzoek uitgevoerd. In de vorm van een enquête werd gepolst naar wat er zoal leeft onder de bewoners van Vlezenbeek, Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem. Het betrof in totaal 1.402 enquêteformulieren. De resultaten zijn ondertussen verwerkt en bekend. De vraag naar ontmoeting, ontspanning en beweging bleek enorm groot. Daarom werd besloten om werk te maken van een ‘dienstencentrum op locatie’.

BETER BEREIKEN
Tot nu toe bestaan er binnen het OCMW twee lokale dienstencentra, namelijk ’t Paviljoentje (Ruisbroek) en Negenhof (Negenmanneke). Omdat in Vlezenbeek niet meteen een vaste locatie ter beschikking was voor de vestiging van een volwaardig dienstencentrum, is er nu werk gemaakt van een dienstencentrum op locatie. Met een dienstencentrum op locatie wordt bedoeld, de organisatie van verschillende recreatieve en vormende activiteiten in Vlezenbeek.
Zo hoopt men de bewoners van Vlezenbeek en omstreken beter te bereiken.

ACTIVITEITEN
Op 6 mei wordt er een uitstap naar Nieuwpoort georganiseerd. Hierbij is een opstapplaats voorzien aan de rode lichten in het centrum van Vlezenbeek ter hoogte van de kapper. Vooraf inschrijven is verplicht, gezien het beperkt aantal beschikbare plaatsen. Voor de bus wordt een bedrag van € 12,00 gevraagd.

Op 14 mei zal er een infomoment over ‘digitale fotografie’ plaatsvinden in de Merselborre van 14u00 tot 16u00. Deelname is gratis en inschrijven is de boodschap.

Er wordt een uitstap georganiseerd naar het Brussels Volkstheater te Anderlecht in de Zinnema op 17 mei. De bus vertrekt om 14u20, opnieuw aan de rode lichten ter hoogte van de kapper. De prijs voor het ticket en de bus bedraagt € 11,00. Ook hier is vooraf inschrijven verplicht.

Een wandeling te Vlezenbeek met vertrek aan de Merselborre zal plaatshebben op 18 mei om 14u00. Deelname is uiteraard gratis.

Als laatste activiteit voor mei wordt een kaart- en rummikubnamiddag georganiseerd in de Merselborre van 14u00 tot 17u00 op 28 mei. Deelname is eveneens gratis.
 

Het is de bedoeling om iedere maand enkele activiteiten te organiseren in de Merselborre.
De activiteiten zijn voor alle inwoners van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, in het bijzonder de bewoners van Vlezenbeek, Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem, met een specifieke aandacht voor senioren en andersvaliden.

Voor meer inlichtingen kan men terecht bij de bestaande lokale dienstencentra:
Dienstencentrum ’t Paviljoentje, Wenke Peetroons, Fabriekstraat 1 a 1601 Sint-Pieters-Leeuw (Ruisbroek)
02 377 03 55 of wenke.peetroons@ocmwspl.be

Dienstencentrum Negenhof, Els Aerts, Sint-Stevensstraat 62 1600 Sint-Pieters-Leeuw
02 332 59 53 of els.aerts@ocmwspl.be

Coördinator Dienstencentra, Karin Poldervaart, Fabriekstraat 1 a 1601 Sint-Pieters-Leeuw
02 377 03 55 of karin.poldervaart@ocmwspl.be
 

Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, bestaat er het maandelijkse programmaboekje. Men kan zich abonneren aan € 2,50 bij de dienstencentra. Dan ontvangt men maandelijks dit boekje bij u thuis. (Een jaarabonnement kost € 5.)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2009
Felix Merckx
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief