SINT-PIETERS-LEEUW - Rioleringswerken in Ruisbroek

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Rioleringswerken in Ruisbroek

Editiepajot_aquafin
Repro Editiepajot.

In Ruisbroek, een deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw, ontbreekt momenteel nog een klein maar belangrijk stuk riolering. Daarom start Aquafin volgende week met de aanleg van een verbinding tussen de gemeentelijke riolering die uit de Fabriekstraat komt, en de collector die Aquafin in ’99 gebouwd heeft in het noorden van Ruisbroek, langs de E19.

Anne Monnaers, projectleider van Aquafin: “Het werkterrein situeert zich ter hoogte van de Paul Gilsonlaan. Daar gaan we een nieuwe riolering leggen. We gebruiken hiervoor twee technieken: de open sleuf en de onderdoorpersing. De open sleuf gebruiken we ter hoogte van de dwarsing met de Paul Gilsonlaan. Dat betekent dat we de grond opengraven, er een buis inleggen, en de put weer toegooien. Voor de rest gaan we de techniek van onderdoorpersing toepassen. Daarvoor gaan we naast de Gifi een grote put maken. Van daaruit persen we de nieuwe buis ondergronds, zodat er bovengronds weinig hinder is. Die persing gebeurt in twee richtingen: onder de Nieuwe Stallestraat richting Zenne en in de Paul Gilsonlaan in de richting van het centrum.”

Met deze relatief kleine ingreep maken ze een belangrijke schakel tussen de collector van Aquafin en het toekomstig gemeentelijk project Fabriekstraat. De gemeente wil daar namelijk een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen. Dankzij de schakel die men nu bouwt kan het regenwater dan naar de Zenne vloeien en het afvalwater van meer dan 6.750 inwoners naar het zuiveringsstation van Brussel-Zuid.

Alles samen zullen de werken ongeveer 10 maanden duren. De kostprijs van 510.000 euro is volledig ten laste van Aquafin.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2009
Felix Merckx
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief