LEEUWSE Wielertoeristen fietsen hartveilig dankzij CardioService

LEEUWSE Wielertoeristen fietsen hartveilig dankzij CardioService

Clubfoto_2018__2___1_
CardioService plaatst 8 AED’s. Foto ingezonden.
 

CardioService plaatst 8 AED’s in volgwagens van grootste amateur wielerclub van het land.  De Leeuwse Wielertoeristen, de grootste amateur wielerclub in België, heeft zijn volgwagens voor de start van het nieuwe wielerseizoen uitgerust met AED-toestellen. Die beslissing kwam er na 2 gevallen van acuut hartfalen in 2018. CardioService, de grootste verdeler van AED-toestellen in België, zorgde voor de levering en plaatsing.

De Leeuwse wielertoeristen is met ruim 400 leden de grootste wielertoeristenclub van België, en hoort bij de grootste clubs in Europa. Ieder weekend worden er verschillende ritten gereden, verspreid over het hele land. In 2018 werd de club getroffen door 2 gevallen van plots hartfalen. Het clubbestuur besliste daarop om reanimatiecursussen aan te bieden aan alle leden. Tijdens de voorbije winterstop werd overgegaan tot de aankoop van 8 AED-toestellen.

CardioService installeerde tijdens de winterstop de premium AED-toestellen van Primedic in de 8 volgwagens van de club, zodat de wielerfans steeds een AED in de buurt hebben tijdens hun zondagse ritten. “Bij plots hartfalen verhoogt een AED de kans op overleven tot 70%. België telt nog niet zoveel AED-toestellen als bijvoorbeeld Nederland. De kans op het overleven van plots hartfalen ligt er drie keer hoger, net omdat het land over tien keer zoveel AED’s beschikt” zegt Benny Van Crombrugge, managing director van CardioService. “Sportclubs in het bijzonder worden regelmatig geconfronteerd met hartfalen. Het is dus een hele goeie zaak dat de Leeuwse Wielertoeristen ervoor gezorgd heeft dat hun leden altijd een AED in de buurt hebben.”

Meer informatie: www.cardioservice.eu

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 06 jun 2019

archief