SINT-PIETERS-LEEUW – Louis en Fientje gingen graag naar het café van tante Fin

SINT-PIETERS-LEEUW – Louis en Fientje gingen graag naar het café van tante Fin

Dsc_3768_01__large_
 
Dsc_3759_01__large_
 
Dsc_3775_01__large_
 

Louis De Waegemaeker (82 jaar) en Fientje (Josephine) Van Eeckhoudt (82 jaar)vierde dit weekend hun diamanten huwelijk (60 jaar). Fientje en Louis hebben elkaar voor het eerst ontmoet toen ze 12 jaar waren, in het café van Louis zijn tante Fin, ‘t Nieuwe Sas. Op 16 jaar is Louis verhuisd naar de zelfde straat als waar Fientje woonde, Petrus Basteleursstraat, waar zij overburen waren en met elkaar konden praten via het raam.

Louis verdiende de kost, eerst bij Imperbel en later heeft hij altijd bij Interbrew gewerkt, waarvoor hij honderden cafés heeft bezocht om de tapinstalaties van het bier te onderhouden.

Fientje begon te werken 19 jaar in een wasserij, nadien is ze 2 jaar gaan werken bij chocolade Cote d’Or waar ze ballotins vulde, dan nog twee jaar bij White&Cotrico en uiteindelijk 6 jaar bij matrassen Beka.

Het koppel kreeg 1 zoon, Marc en 1 kleindochter Sally.

 Ze gingen vaak met de tent naar zee, en later 10 jaar met de caravan naar de Costa Brava. Louis was ook amateurfotograaf en ontwikkelde zelf zijn foto’s, en ging graag vissen. Fientje was 20 jaar bij de turnkring van Ruisbroek en breidde ook vaak kleren voor het gezin. Samen hielden ze 17 jaar de kantine open van het voetbal in Ruisbroek.


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 aug 2019
Roger Swalens | 10 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 23 jul 2019
Roger Swalens | 15 jul 2019

archief