KVLV-Sint-Pieters-LEEUW startte feestjaar

KVLV-Sint-Pieters-LEEUW startte feestjaar

Kvlv_leeuw_g_
KVLV-Leeuw startte feestjaar. Foto's ingezonden
 
Kvlv_leeuw__bl
 
Img_3648
 

 Voor meer dan 100 aanwezigen startte KVLV-Sint-Pieters-Leeuw  haar feestjaar met een mooie, stijlvolle viering olv Pastoor Jan Baert in de parochiekerk. Nadien trokken KVLV-leden en genodigden in stoet terwijl de kerkklokken feestelijk luidden, naar de raadzaal van het gemeentehuis voor het officiële gedeelte. Greta Calloens opende, namens de KVLV-Leeuw, de academische zitting met een korte toespraak vol anekdotes en mooie herinneringen aan vele fijne KVLV-momenten . Ze dankte het gemeentebestuur omdat KVLV gebruik mocht maken van deze mooie locatie in het gemeentehuis.  

Mevrouw Nik Van Gool, nationale voorzitster van KVLV, vereerde KVLV-Leeuw met haar aanwezigheid.  Zij benadrukte, op deze Dag van de Zorg, dat KVLV - met 90.000 lenden in 850 plaatselijke groepen- niet alleen de grootste vrouwenorganisatie van Vlaanderen is, maar ook heel belangrijk is als oorsprong van veel belangrijke organisaties in het Vlaamse zorglandschap: Landelijke Thuiszorg, Landelijke Kinderopvang, Puuur, om er maar een paar te noemen. Ze bracht voor de afdeling een cheque van € 100 mee,  als steuntje in de rug bij het organiseren van lessen en activiteiten. Brigitte Van Malderen sloot aan en  bedacht de bestuursleden met een duurzame boodschappentas, als dank voor hun inzet en enthousiasme. 
Burgemeester Luc Deconinck benadrukte in zijn toespraak de rol van KVLV als vrouwenbeweging, 'Vrouwen met Vaart', in de geschiedenis: KVLV weet zich al 100 jaar steeds weer aan te passen aan actuele noden van de tijd. Hij bedacht KVLV-Leeuw met een mooie oorkonde, ter herinnering aan deze mooie dag. 
Schepen van Cultuur Jan Desmeth verwees dan weer naar de mooie rol die KVLV-Leeuw in de gemeente speelt door nauw samen te werken met andere verenigingen, de parochie en de gemeente.
En toen was het tijd voor de feestelijke receptie met overheerlijke hapjes door KVLV-Leeuw aangeboden aan haar leden en genodigden. 
Kortom: het was de gedroomde start van het feestjaar. Er wacht ons immers nog een Gezinsdag op zondag 23 juni met activiteiten voor jong en minder jong, een feestdiner voor de leden in september en als afsluiter een optreden van de Frivole Framboos op 18 oktober.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief