Ruim 7 miljoen euro voor aanleg riolering Bergensesteenweg in SINT-PIETERS-LEEUW

Ruim 7 miljoen euro voor aanleg riolering Bergensesteenweg in SINT-PIETERS-LEEUW

Bart-keymolen
Schepen van openbare werken Bart Keymolen

Op initiatief van Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) krijgt Sint-Pieters-Leeuw van het Vlaams gewest een flinke financiële duw in de rug voor de aanleg en het onderhoud van haar rioleringen. Zo krijgt Sint-Pieters-Leeuw ruim 7 miljoen voor de aanleg van een gescheiden riolering in de Bergensesteenweg (N6) van de Brusselbaan tot de Ruisbroeksesteenweg. 

De subsidie kadert in het optimalisatieprogramma 2020 ter waarde van 230 miljoen euro voor projecten van Aquafin. Daarnaast heeft de minister het eerste subsidieprogramma 2019 voor 184 gemeentelijke rioleringsprojecten goedgekeurd. In totaal wordt voor meer dan een half miljard euro geïnvesteerd.  

Schepen van openbare werken Bart Keymolen: "Dankzij deze investering kunnen we de riolerings- en zuiveringsgraad in onze gemeente verder opkrikken. Dat we duurzaam moeten omspringen met water is algemeen geweten, maar met deze financiële injectie zetten we weer een stap vooruit."

Quote Vlaams minister Koen Van den Heuvel “Ik geloof sterk in de kracht van lokale besturen, maar het is noodzakelijk dat het Vlaams gewest hen ondersteunt in hun opdracht op het vlak van riolering. Daarom wordt in totaal wordt voor meer dan een half miljard euro geïnvesteerd.”

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 15 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief