Een uitzonderlijke Bruegelviering Pajottenland-Zennevallei.

Een uitzonderlijke Bruegelviering Pajottenland-Zennevallei.

Image002
 

Het Gregoriaans koor van de Zennevallei heeft een zeer bijzondere viering in voorbereiding in het kader van het Breughel -jaar. Dirigent en koorleider Joachim Kelecom  heeft op basis van 15 schilderijen van Bruegel een project klaar om met de Schola Gregoriana Sainnensis  in samenwerking met de Houtblazers  o.l.v. Antonie Schlegel , die op kopieën van authentieke instrumenten de 16e eeuw tot leven zullen wekken in de Kerk van Sints-Pieters-Banden van OUDENAKEN op 8 juni vooravond van Pinksteren te 20 uur een zeer bijzondere avond  aan te bieden. 

Brueghel in 3, een concert in het kader van het Bruegheljaar 2019.  We mijmeren bij de schilderijen van de meester op groot scherm, en brengen muziek bij de verhalen die hij op doek vereeuwigde. Naast de gezangen gekozen in functie van de religieus en bijbels geïnspireerde werken van Bruegel  door het koor en de  instrumentale muziek bij de werelds schilderijen van de Meester  gebracht door de Houtblazers  zullen woordkunstenaars uit Alsemberg ( Jos Vander Meylen van Komma en Rita Vandeperre) de verhalen voordragen.

 

We praten nadien graag met u na bij een – hoe kan het ook anders – Brueghelreceptie op de Hoevebakkerij, overgoten  met gueuze en kriek sympathiek aangeboden door de  Brouwerij “Drie Fonteinen”.

tickets: €12,- (vvk) of €15,- (kassa)

reservatie: gerttavano@gmail.com of ) 0496 44 52 76 info: www.gregoriaans-zennevallei.org

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief