SINT-PIETERS-LEEUW — Van grijze speelplaats naar groene schooltuin in Ruisbroek

SINT-PIETERS-LEEUW — Van grijze speelplaats naar groene schooltuin in Ruisbroek

Editiepajot_spl
 

Openschooltuinendag in Vlaams-Brabant op 15 mei ook in Ruisbroek

Op woensdag 15 mei vindt de Openschooltuinendag plaats. In Vlaams-Brabant nemen 8 scholen, uit Diest, Herent, Leuven, Overijse, Sint-Pieters-Leeuw en Vilvoorde, deel en stellen hun vergroende schooltuin open.

 

Leerkrachten en ouders krijgen tijdens de Openschooltuindagen van Milieuzorg Op School (MOS) Vlaanderen de kans om inspiratie op te doen, voorbeelden te bekijken of ervaringen uit te wisselen voor meer groen en biodiversiteit in hun eigen school en hoe je daar ook educatief mee aan de slag gaat.

 

“Als provinciebestuur ondersteunen we scholen om de natuur een plaats te geven op school. Zo kunnen projecten die bijdragen tot meer en betere natuur aanspraak maken op een subsidie tot 10.000 euro. Hiermee kunnen ze hun speelplaats omtoveren tot een groene oase. Kleuter-, lager-, middelbaar- en hoger onderwijs komen in aanmerking voor deze investering”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu. “Kinderen hebben nood aan natuur. Maar dat is niet eenvoudig in het dichtbevolkte Vlaams-Brabant. Daarom is het zeer zinvol dat kinderen via hun school in contact worden gebracht met natuur”.

 

De scholen die deelnemen zijn Freinetschool de Pit uit Diest, GO! De Bijenkorf uit Herent, Sint-Jansschool uit Leuven, Sint-Martinuscollege campus Lipsius uit Overijse, Steinerschool De Zonnewijzer uit Wijgmaal (Leuven), VBS De Knipoog uit  Vilvoorde en VBS Terbank-Egenhoven uit Heverlee (Leuven). Hierna lees je het programma van de Jan Ruusbroecschool in Sint-Pieters-Leeuw:

 

Vrije Basisschool Jan Ruusbroec, Fabriekstraat 3 in Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw)


Bezoek tussen 9 en 12 uur
De speelplaats werd vergroend met een moestuin, leifruit, bessenstruiken en compostbakken, een originele beestentoren voor insecten en,egels, een kruidenspiraal, een takkenril, een buitenklas in de vorm van groot amfitheater met inheemse haag errond en krijtbord vooraan, een klimtoren en er kwamen kleine speeltoestellen in de vorm van paddenstoelen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 09 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 29 jun 2020

archief