SINT-PIETERS-LEEUW - Lindemans bouwt tweede vestiging op Ruysbroeckveld

SINT-PIETERS-LEEUW - Lindemans bouwt tweede vestiging op Ruysbroeckveld

Lindemans
 
Lindemans-lambik-brouwerij
 

Brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek gaat twintig miljoen euro investeren in een bijkomende vestiging.in de nieuwe bedrijfszone Ruysbroeckveld. Lindemans wil zo anticiperen op de groeiende export van fruitbieren naar China.

 

In 2015 was er al een uitbreiding van de vestiging aan de Lenniksebaan in Vlezenbeek. De productiecapaciteit werd er verdubbeld en er kwamen extra opslagcapaciteit en een nieuwe bottelarij bij. Lambiekbieren moet een lange tijd rijpen en dat vergt veel opslagruimte, vandaar de beslissing om nu uit te breiden.

 

De extra opslagruimte op het Ruysbroeckveld, de bedrijvenzone tussen de Bergensesteenweg en het kanaal Brussel-Charleroi ligt op zowat tien kilometer van de brouwerij in Vlezenbeek. Eind dit jaar kunnen de bouwwerken starten.

 

De brouwerij kent een stijgend succes in het buitenland en de omzet groeit jaarlijks met zes tot zeven procent. 65 procent van de productie is bestemd voor export. Zo'n 17 procent gaat naar de Verenigde Staten waar Lindemans al 35 jaar actief is. De belangstelling voor lambiekbieren stijgt ook sterk in China en de vraag uit Frankrijk en Rusland blijft groeien. 

 

De vestiging langs het Kanaal opent perspectieven voor transport naar de haven van Antwerpen via de binnenvaart.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief