SINT-PIETERS-LEEUW – 50 jaar huwelijk voor René en Francine

SINT-PIETERS-LEEUW – 50 jaar huwelijk voor René en Francine

Dsc_7143_01__large_
 
Dsc_7148_01__large_
 

Afgelopen zaterdag vierde René Hoenraat en Francine De Brabanter hun gouden huwelijk. Hoenraat René werd geboren op 17 maart 1946 in Blankenberge maar kwam op jonge leeftijd in Brussel wonen met zijn ouders, waar René zijn pa werkte. René droomde stiekem om voetballer te worden naar zijn groot voorbeeld Paul Van Himst, die samen met René school liep in het Sint Niklaasinstituut in Anderlecht.

Op zijn 15de is hij gaan werken met zijn oudere broer en hun pa als zinkwerker, om daarna verder te gaan in de bouw en als onderhoud/loodgieter bij Diamant Boart. In 1979 werkte René tot aan zijn pensioen als PWA’er bij de gemeente Sint-Pieters-Leeuw.

Francine De Brabanter werd geboren in 1948 in Anderlecht, zij werkte eerst als telefoniste bij een kolenhandelaar in de buurt, later kreeg ze een job als boekhouder bij Unilever in Vorst, om daarna tot haar vervroegd pensioen te werken bij de voorzorgkas voor advocaten en gerechtsdeurwaarders.

Het koppel leerde elkaar kennen in de feestzaal ‘jongen deken’ in Sint-Pieters-Leeuw, niet op een bal of fuif maar tijdens de drie uur durende film Lawrence of Arabia, van een lange date gesproken. René en Francine kregen één dochter en later nog 2 kleinkinderen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 11 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 sep 2019

archief