Cursisten taalklassen sluiten schooljaar af met attestenfeest in LEEUW

Cursisten taalklassen sluiten schooljaar af met attestenfeest in LEEUW

Attestenfeest_b
De cursisten kregen een diploma. Foto Ingezonden
 

Vrijdag sloten de cursisten Nederlands van de gemeentelijke taalklassen het schooljaar feestelijk af. Naar goede gewoonte startten ze de avond met een wandeling. Die ging dit jaar door in het Colomapark. Onder begeleiding van een gids, ontdekten ze de prachtige rozen in de rozentuin.

De cursisten kregen hun diploma ‘Leeuwenaar’ van schepen van Vlaams Beleid en Integratie, Paul Defranc. Afsluiten deden ze met een gezellige receptie, een hapje en een drankje. 

Schepen Paul Defranc: “Onze cursisten hebben het voorbije jaar hard gewerkt, daar zijn we elke keer trots op. Dit jaar namen 138 leerlingen deel aan de taalklassen en werden er zo’n tien groepjes opgestart. 56 cursisten kregen een attest. De lessen vinden plaats in scholen, lokale dienstencentra, het Huis van het Kind, … Een goede formule; want zo leren de cursisten naast het Nederlands ook het aanbod van de gemeente kennen.”

De taalklassen zijn een aanvulling op het bestaande aanbod van het CVO en het Centrum voor Basiseducatie die eveneens  en rijk programma aanbieden in de regio.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2019
Marc Sluys
Foto Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief