SINT-PIETERS-LEEUW – De Rozendagen van Coloma worden een echt Rozenfestival

SINT-PIETERS-LEEUW – De Rozendagen van Coloma worden een echt Rozenfestival

Rozentuin-coloma
 
Coloma
 

Dé rozenmaand bij uitstek is juni. Dan zorgen 200.000 bloemen in Coloma voor een adembenemend kleurenpalet. Dat vieren de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en Natuur en Bos vanaf nu met het jaarlijkse Rozenfestival. Twee weekends op rij vinden allerlei activiteiten plaats in de Rozentuin. 

 

De voorbije 20 jaar organiseerde Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid in samenwerking met de gemeente Sint-Pieters-Leeuw tijdens het laatste weekend van juni jaarlijks de Rozendagen van Coloma. Het domein van Coloma omvat een rozentuin van absoluut wereldniveau met meer dan 3.000 verschillende rozenvariëteiten uit alle werelddelen. Na de laatste editie in 2015 hebben beide partners besloten om het over een andere boeg te gooien. Dit gebeurt dit jaar:

zondag 23 juni – 14:00 – 18:00 uur: Rozenmarkt

Verschillende standhouders stellen zich op tussen de rozen om hun mooiste bloemen en planten te verkopen. Maar u kan er ook andere producten met een roos-tintje ontdekken. Bovendien zijn er enkele interessante workshops waarbij je kan aansluiten. Er zijn enkele demonstraties rond het kweken, verzorgen en verwerken van rozen plaatsvinden.

 

“Op 30 juni gooien we het picknick deken uit! We organiseren, tijdens het Rozenfestival, voor het eerst een échte picknick in de Rozentuin Coloma. Geniet van heerlijke streekproducten uit het Pajottenland en lunch tussen 200.000 rozen in volle bloei.

 

Kom je mand en picknickdeken tussen 11u30 en 13u ophalen in het Colomakasteel. Kies een plekje uit in de rozentuin en geniet van lekker eten in een prachtige omgeving. Tot 15u voorzien we allerlei activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen zich gratis laten schminken, voor een bloemenkapsel gaan of een glittertattoo laten zetten. Maar ook Selle, onze luisterlezer, vertelt je heel de dag verhalen over Bruegel.

 

Let op, inschrijven voor de picknick is verplicht en kan tot en met maandag 24 juni op www.sint-pieters-leeuw.be/online-ticketverkoop.

 

Rozenpicknickmand – €20 - Rozenknickmand Veggie – €20 - Rozenpicknickmand Junior – €10

Picknickdekens zijn de dag zelf beschikbaar. Hiervoor vragen we een waarborg van €5.” Aldus de orgainsatoren. Praktisch: Locatie : Rozentuin Coloma, Info : toerisme@sint-pieters-leeuw.be – 02 371 22 62.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 okt 2019
Marc Sluys | 26 sep 2019

archief