Rotary Sint-Pieters Leeuw stuurt meisjes naar school in Kameroen

Rotary Sint-Pieters Leeuw stuurt meisjes naar school in Kameroen

Rotary_-_irie
 

De VZW Irie begon enkele jaren geleden met de bouw van een shool voor kleuter en basisondewijs in het dorp Zouameyong.Halle/Sint-Pieters-Leeuw – 05-06-2019 - Rotary club Sint-Pieters-Leeuw schonk een bedrag van 5000€ aan de VZW Irie World. Met dit bedrag zal de VZW (met Halse roots) werk maken van de afwerking en uitrusting van slaapzalen in een internaat voor meisjes in Zuid-Kameroen. De dorpen in de regio liggen echter wijdverspreid en leerlingen moeten vaak van ver komen. Er zijn kinderen die meer dan 1 uur stappen om op school te geraken. Hierdoor haken heel wat kinderen vroegtijdig af.  Dit is vooral het geval voor meisjes.  Om dit probleem aan te pakken besliste Irie World om een internaat te bouwen.

Toen we over dit project hoorden, was het voor de leden van Rotary Sint-Pieters-Leeuw meteen duidelijk dat we hierbij een handje moesten toesteken”, legt Rotary Voorzitster Bénédicte Weyn uit.  “Op 6 april organiseerden we een groots eetfestijn in START 65 in Buizingen.  En met succes.  We zamelden maar liefst 5.000 euro in !  Dit bedrag maken we heel graag over aan de VZW Irie World voor de afwerking van het internaat in Zuid-Kameroen.”

Het geld zal onder meer gebruikt worden voor de aankoop van  bedden, kasten, beddengoed, matrassen en kussens voor de slaapzalen. ”Solidariteit is een basiswaarde van Rotary, ik ben bijzonder dankbaar voor de steun van alle mensen die naar ons eetfestijn kwamen en zo mee het verschil maakten voor de toekomst van heel wat meisjes in Kameroen!, voegt de trotse voorzitster Weyn nog toe.

Meer weten ?

http://irie-world.org/

https://sint-pieters-leeuw.rotary2170.org/

Benedicte Weyn – Voorzitter Rotary Sint Pieters Leeuw – 0495/279.828  - Benedicte.weyn@telenet.be


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2019
Devogeleer emile
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief