SINT-PIETERS-LEEUW – MODDER OP DE WEG

SINT-PIETERS-LEEUW – MODDER OP DE WEG

Modder__large_
 

Binnenkort is het weer oogsttijd; een periode van toegenomen verkeersonveiligheid op de wegen van en naar de landbouwbedrijven en de velden. Vooral als de oogst via de openbare weg wordt vervoerd en het weer slechter wordt, treedt er een bekend probleem op: Modder op de weg!

Om automobilisten te wijzen op het gevaar van modder en om land- en tuinbouwers ertoe aan te zetten bevuilde wegen zo snel mogelijk te reinigen en gepast te signaleren tijdens de duur van de werken loopt ook dit jaar de actie "Modder op de weg".

De actie houdt in dat tussen de landbouwer en het gemeentebestuur een overeenkomst wordt gesloten tot het bevorderen van de netheid en veiligheid op de openbare weg.

De overeenkomst wordt afgesloten voor een periode van 1 jaar met stilzwijgende verlenging die loopt vanaf de datum van ondertekening.

Op vraag van de land- en tuinbouwer levert de gemeente een set met het gevaarsbord A51 met onderbord “MODDER”. Bij vervuiling van het wegdek plaatst de land- of tuinbouwer deze opstelling ter hoogte van de besmeurde weg en stelt hij zo snel mogelijk de nodige handelingen om het wegdek te reinigen.

Het eerste bord werd vandaag overhandigd aan de heer Luc Basteleus van hoevebakkerij Basteleus – De Haseleer in Oudenaken.

Vraag ook zelf een overeenkomst aan betreffende het bevorderen van de netheid op de openbare weg bij de dienst mobiliteit; mobiliteit@sint-pieters-leeuw.be.


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief