SINT-PIETERS-LEEUW – Start 7e rit Binckbank Tour

SINT-PIETERS-LEEUW – Start 7e rit Binckbank Tour

Dsc_8782_01__large_
 
Dsc_8794_01__large_
 
Dsc_8790_01__large_
 
Spl1
 

De BinckBank Tour is een evenement van formaat met renners uit de internationale top. Dit jaar start de tour op maandag 12 augustus met een etappe van Beveren naar Hulst. Zondag 18 augustus finishen de deelnemers in het wielermekka Geraardsbergen.

Het is inmiddels de 3e editie van de Binckbank Tour, jarenlang gekend als de Eneco Tour. De enige meerdaagse World Tour-race van de Lage Landen begint twee weken na de finish van de Tour de France. 

Op zondag 18 augustus starten de renners om 12.15 uur aan het gemeentehuis in Sint-Pieters-Leeuw. Na de start volgt een tweede passage in het centrum, waar ook een tussensprint wordt georganiseerd. De afstand van deze 7de rit bedraagt 178,6 km. Wielerfans kunnen de bussen van de renners verwelkomen, vanaf 9 uur, in de Nieuwenhovenlaan waar het materiaal wordt klaargemaakt en de renners al lichtjes opwarmen. De presentatie van de renners gebeurt op het podium achteraan de parking van het gemeentehuis. Voor het podium is er plaats voor rolstoelgebruikers. Op die manier kan iedereen van dit sportieve evenement genieten.


 

Programma:

  • Vanaf 6 uur wordt het centrum van Leeuw afgesloten. Het centrum is bijgevolg niet meer bereikbaar met de wagen.

  • De presentatie van de renners met een kort interview start om 11 uur op het podium achteraan de parking van het gemeentehuis.

  • Het officieuze startschot wordt gegeven om 12.15 uur op de Pastorijstraat ter hoogte van het gemeentehuis.

  • De officiële start ‘wordt gevlagd’ op de Pepingensesteenweg ter hoogte van huisnummer 198.

  • Plaatselijke ronde van +/- 18 km met tussensprint op de Nonnemanstraat ter hoogte van Greenpark hotel voor het rondpunt aan het gemeentehuis.

De bezoekers kunnen gebruik maken van volgende pendeldiensten:

Vanuit Vlezenbeek naar centrum Leeuw:

parking Merselborre, Schaliestraat;

parking op de Vlezenbeeklaan, kruising met Zeypestraat;

parking Dorp 8.

 Pendeldienst vanaf 9 uur tot 11 uur en terug vanaf 12.15 uur tot 14 uur

Van op Parking Makro, Bergensesteenweg 427 – 1600 Sint-Pieters-Leeuw. Warenhuis Makro stelt parkeerplaatsen ter beschikking, grenzend aan de Bergensesteenweg, links van de rijrichting. Pendeldienst vanaf 9 uur tot 11 uur en terug vanaf 12.15 uur tot 14 uur

Fietsstalling

Komt met de fiets en maak gebruik van de fietsstalling op de parking achter de tekenschool. Er zal toezicht worden gehouden aan de fietsstalling. Let op: het gebruik van een fietsslot is verplicht.

Supportersdorp

Op de parking van het gemeentehuis wordt een supportersdorp ingericht. Bezoekers kunnen genieten van een drankje en een hapje en de renners van dichtbij begroeten.

Inwoners van Sint-Pieters-Leeuw die hinder zullen ondervinden door het parkeerverbod langs het parcours worden hiervan op de hoogte gebracht via een bewonersbrief.

Alle inwoners van Sint-Pieters-Leeuw ontvangen een brochure met alle praktische info over dit wielerevenement.


 


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jun 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief