SINT-PIETERS-LEEUW – Heraanleg kruispunt Pauwke brengt hinder

SINT-PIETERS-LEEUW – Heraanleg kruispunt Pauwke brengt hinder

Pauwke_omleiding
 

Op 17 juni 2019 starten de werken voor de herinrichting van het kruispunt Pauwke. Vanaf die datum wordt er een plaatselijke omleiding voorzien via de route Hendrik Vanhouchestraat – Jules Sermonstraat – Rink.

Het kruispunt ’t Pauwke zal gedurende de werken ( tot 1 september 2019)  in de vier richtingen afgesloten zijn. De gemeente legt een afslagstrook aan op de Europalaan en plaatst dynamische vraag-gestuurde verkeerslichten.

 

Markt

Van vrijdag 21 juni tot eind augustus zal de wekelijkse vrijdagmarkt worden herschikt zoals te zien is op onderstaande afbeelding. De parkeerplaatsen in de blauwe zone langs de Rink (kant woningen nr. 15 tot en met nr.22) blijven toegankelijk.

 

Omdat er geen goede omleidingen mogelijk zijn, wordt het doorgaand verkeer omgeleid langs Halle en de Hoogstraat. Het lokale verkeer wordt omgeleid langs minder ideale wegen, maar er is – jammer genoeg – geen alternatief.


“We wilden vermijden dat deze situatie zich gedurende 2,5 maanden zou voordoen tijdens het drukke werk- en schooljaar. Daarom kozen we voor de periode van 15 juni tot 31 augustus zodat 2 van de 2,5 maanden in de grote vakantie vallen, wanneer de scholen gesloten zijn en er wat meer mensen op vakantie zijn. De laatste 14 dagen van juni is er verstrengd toezicht van de politie voorzien, vooral aan de schoolomgeving.” Aldus bevoegde schepen Jan Desmeth.

 

Omleiding via Bergensesteenweg en Lotstraat.


Een plaatselijke omleiding wordt voorzien via de route Hendrik Vanhouchestraat – Jules Sermonstraat – Rink.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jun 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 21 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 okt 2019
Marc Sluys | 26 sep 2019

archief