SINT-PIETERS-LEEUW - Nog geen nieuwe bestemming voor gemeentehuis Vlezenbeek

SINT-PIETERS-LEEUW - Nog geen nieuwe bestemming voor gemeentehuis Vlezenbeek

Gemeenteplein_1__vlezenbeek
 

Het oude gemeentehuis van Vlezenbeek  krijgt dan toch niet meteen een nieuwe bestemming.  De ondernemer  die een akkoord sloot met het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw haakt af, onder andere vanwege  de strenge eisen van Onroerend Erfgoed. De gemeente gaat  nu zelf de buitenkant restaureren in afwachten van een nieuwe bestemming.

 Het oude gemeentehuis van Vlezenbeek staat al een tijdje leeg nadat het bibliotheekfiliaal de deuren sloot. Op de gelijkvloerse verdieping zou een pop-upwinkel komen en verenigingen uit de gemeente konden de zaaltjes huren voor hun activiteiten. Maar omdat het gebouw beschermd is moet het Vlaams Agentschap voor Onroerend Erfgoed alle  aanpassingen goedkeuren. Dat betekent dat je ook aan de binnenkant weinig mag veranderen. Zo moeten zelfs de deuren er identiek uitzien. Op die manier werd het project van de Dilbeekse ondernemer die belangstelling toonde, niet meer haalbaar. We hebben wel begrip voor de situatie en kiezen daarom voor een dading.

Sint-Pieters-Leeuw neemt nu de tijd om een nieuwe bestemming te vinden en intussen zal de buitenkant van het oude gemeentehuis toch al gerestaureerd zijn. Er  is sprake van een zeker optimisme.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief