SINT-PIETERS-LEEUW - Vorderingen herinrichting Bergensesteenweg

SINT-PIETERS-LEEUW - Vorderingen herinrichting Bergensesteenweg

023-800x552

 

Brussel-mobiliteit is aan de gewestgrens in Anderlecht bezig met de werken voor de verbreding van de Bergensesteenweg [N6].De weg wordt over een lengte van  zowat 120 meter  drie meter breder.

De nutswerken naast de weg  ter hoogte van de  Ikea zijn uitgevoerd.

Jan Desmeth, Schepen van Mobiliteit van Leeuw bevestigt: “We volgen deze werken regelmatig op via onze contacten met de diensten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De langere opstelstrook met twee rijvlakken voor auto’s naast de busbaan als derde rijvak ter hoogte van Ikea moet er immers voor zorgen dat de doorstroming vooraan in de file verdubbelt, zodat de situatie op ons grondgebied verbetert. Er zal nog steeds file zijn, maar de tijd om van de staart van de file op de Ring te geraken zou significant moeten verbeteren.

De werken tussen de Zuunstraat en de lichten van Ikea zijn zo goed als klaar. Enkel de signalisatie en een klein middeneiland moet nog aangebracht worden.

Na de bouwvakantie (5 augustus) zal Brussel starten met nog enkele laatste aanpassingen tussen de Vogelzangbeek (gewestgrens) en de Zuunstraat en grotere aanpassingen tussen de lichten van Ikea en de brug van de Ring. Voor het einde van het jaar zouden de werkzaamheden beëindigd moeten zijn. De afspraken met de specialisten van de verkeerslichten van zowel Brussel als Vlaanderen liggen ook vast zodat de regeling van de lichten op elkaar kan afgestemd worden. Ook dat is een belangrijke stap in de richting van een oplossing.”

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 01 dec 2019

archief