SINt-PIETERS-LEEUW - Spoed voor Wildersportcomplex

SINt-PIETERS-LEEUW - Spoed voor Wildersportcomplex

Wildersportcomplex
 

 

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw wil de bouw van een nieuwe sporthal voor het Wildersportcomplex in Zuun versneld realiseren. In de nieuwe planning wordt in de zomer van 2019 met de vervangingsbouw gestart.

In het bestuursakkoord stond de bouw van een nieuwe sporthal gepland voor het einde van deze bestuursperiode. Het bestuur heeft nu beslist om de procedure voor de herbouw onmiddellijk op te starten.

Deze beslissing wordt genomen nadat een barst is vastgesteld in een kolom van de grote sportzaal. Reeds eerder waren er problemen met 2 spanten. Intussen werden alle spanten verstevigd en werd hun stabiliteit voor zeker 10 jaar gegarandeerd.

De vastgestelde barst in een kolom levert volgens twee aangestelde deskundigen geen gevaar op waardoor de zaal dus verder kan gebruikt worden. De  herstelling van de gebarsten kolom zal uitgevoerd worden in de eerste helft van augustus. De sporthal zal daardoor buiten gebruik zijn van 1 tot en met 14 augustus 2019. De sportverenigingen kunnen dan vanaf 15 augustus hun trainingen hervatten.

Aangezien er in een tijdspanne van enkele jaren reeds 3 keer herstellingswerken nodig waren, wil het bestuur niet langer wachten met de geplande herbouw. De procedures worden onmiddellijk opgestart. Zo worden mogelijke nieuwe problemen en bijkomende kosten in de komende jaren uitgesloten.

Enkel de grote sportzaal wordt afgebroken en opnieuw gebouwd. Het zwembad, de gevechtssportzaal, de cafetaria en de burelen van de sportdienst blijven behouden.

De sportdienst is alvast gestart met de voorbereidende fase waarbij een behoeftenanalyse wordt uitgevoerd. De gebruikende sportclubs zullen uiteraard bevraagd worden.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 09 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 29 jun 2020

archief