SINT-PIETERS-LEEUW - Wekelijkse markt aan de Rink

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Wekelijkse markt aan de Rink

Wekelijkse_markt_s_p_l

Vanaf vrijdag 14 maart krijgt Sint-Pieters-Leeuw zijn wekelijkse markt aan de Rink in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw. Op vrijdag zullen er tussen 15 en 19 uur een dertigtal marktkramers hun waar te koop aanbieden. Alle marktkramers krijgen een proefperiode van drie maanden voorgesteld.
Wij gingen aan Luc Van Ruysevelt (CD&V), de schepen die markten onder zijn bevoegdheid heeft, het hoe en waarom van de markt vragen.

Waarom nu een markt in Sint-Pieters-Leeuw?
Schepen Van Ruysevelt: “Er zijn verschillende redenen en de eerste is de unieke kerk van Sint-Pieters-Leeuw en de Rink in de kijker te plaatsen. De Rink is op enkele zaken na aan het doodbloeden en wij willen daar terug leven in blazen. Het idee van de wekelijkse markt is ook in goede aarde gevallen bij de handelaars die er nog zijn. Hoe meer volk er komt hoe meer zij ook kunnen verkopen. Tot slot kan ik ook zeggen dat er in Leeuw tal van telers zijn en dat gaat van aardappelen, via aardbeien naar speciale kruiden en die zijn ook welkom. In totaal hebben wij 12 telers uit Leeuw aangeschreven”.
 
Op de markt, die begint aan de ingang van de kerk tot voorbij apotheker Toelen en het gedeelte tot kruidenier Leo Slachmuylders,  komt een grote verscheidenheid van producten, dat gaat van landbouwproducten, vis, gevogelte, groenten, fruit, planten, bloemen, brood en banket, pluimvee, snoepartikelen, textiel en lederwaren. Op de markt zelf is er plaats voor dertig marktkramers. In totaal hadden er zich vijftig aangeboden.
Schepen Van Ruysevelt: “Zo kunnen we selecteren op allerlei parameters. Ook zijn we wettelijk verplicht om 5% van de oppervlakte voor te behouden aan marktkramers die niet alle weken aanwezig zijn”.
 
Vormt deze markt geen concurrentie voor de markt van Halle en Gaasbeek.
Schepen Van Ruysevelt: “Zeker niet. Halle is een wandelmarkt en in Gaasbeek is het een typische boerenmarkt waar veel Brusselaars naar toe komen om boerenproducten te kunnen kopen. In Leeuw begint de markt wanneer de mensen zich beginnen klaar te maken om de weekend aankopen te doen en vergeet ook niet dat er aan de Rink dagelijks zo een 8.000 voertuigen passeren. Tijdens de markt zullen die daar ook kunnen passeren”.
 
PARKING
In de onmiddellijke omgeving van de Rink is er heel wat parkeergelegenheid. Vooreerst zijn er de parkings aan het gemeentehuis, in en rond het Colomaparkt en aan de bibliotheek en het gemeentehuis.
Schepen Van Ruysevelt: “Wij raden ook aan met het openbaar vervoer te komen. Zo stopt er aan de Rink de autobus die uit Ruisbroek en Lot komt. Anderhalf uur later kunnen deze mensen al de bus in omgekeerde richting nemen”.
 
AVONDMARKT
 
Dit jaar wordt er op 14 juni van 19 tot 24 uur terug een soort avondmarkt ingericht rond de Rink. Verleden jaar is deze niet door gegaan.
De bedoeling is de ganse Rink er bij te betrekken.
Schepen Van Ruysevelt: “Men wil de mensen rond de link laten bewegen. Dat is goed voor de handel en de sociale contacten. Verder zal er die dag ook kunt en cultuur beleefd kunnen worden. De tekenacademie organiseert dan ook zijn barbecue en er komt een podium waar allerlei groepen kunnen optreden”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief