SINT-PIETERS-LEEUW – Natuurparkje ‘Hoge Paal’ wordt belevingspark!

SINT-PIETERS-LEEUW – Natuurparkje ‘Hoge Paal’ wordt belevingspark!

Spl_1
 

Natuurparkje ‘Hoge Paal’ wordt belevingspark! Het wijkparkje ‘Hoge Paal’ wordt binnenkort een natuurlijk paradijs voor klein en groot. Deze week ging aannemer Strabo aan de slag om meer openheid en beleving in het park te creëren en om er speelnatuur te voorzien. De werken zullen ongeveer twee weken duren.

 Het wijkparkje ‘Hoge Paal’ is een deelproject van het ‘Strategisch project Zennevallei’. Het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei ontwierp in overleg met de gemeente en de buurtbewoners een plan om het parkje toegankelijk te maken met de focus op natuurbeleving. Tijdens deze werken worden de toegangen via Den Huysman, Kareeloven en Nederveld onder handen genomen. Overbodige verharding wordt verwijderd, er worden waterdoorlatende en aantrekkelijke ingangen gecreëerd en de achterste zone wordt speelklaar gemaakt. In april werden al houten avonturenpaden aangelegd en in juli volgen er vlonderpaden; een verhoogd stukje wandelpad dat bestaat uit op elkaar aansluitende planken. Daarenboven zal er ook extra waterbufferingscapaciteit worden voorzien en een duurzame ingroening.

De werken die worden uitgevoerd door de aannemer zullen ongeveer een twee weken in beslag nemen. Wanneer de aannemer klaar is, zal de gemeente gras inzaaien en een hondenlosloopweide installeren.Zin om zelf het park te ontdekken? Kom zeker een kijkje nemen en neem je (klein)kinderen mee om het leuke parcours samen te ontdekken!


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief