SINT-PIETERS-LEEUW Revalidatieziekenhuis Inkendaal organiseerde haar jaarlijkse G-sportdag

SINT-PIETERS-LEEUW Revalidatieziekenhuis Inkendaal organiseerde haar jaarlijkse G-sportdag

Editiepajot_bart_devill___sportdag_inkendaal1
foto Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill___sportdag_inkendaal2
foto Bart Devillé
 

Vanuit de filosofie “Sporten is gezond en een beperking mag sporten niet in de weg staan” organiseerde Revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek haar jaarlijkse G-sportdag voor revalidanten, ex-revalidanten en extern geïnteresseerden. Sporten en bewegen is voor veel mensen een deel van de vrijetijdsbesteding. Regelmatige sportbeoefening is goed zowel voor de conditie als voor de gezondheid, maar evenzeer voor het leggen van sociale contacten.  Als revalidatieziekenhuis wil men in Inkendaal een brug bouwen tussen revalidatie en het terug instappen in de samenleving op het vlak van sport en beweging. Dit doet men onder andere door de organisatie van sportinitiaties, door persoonlijke begeleiding en door de organisatie van de G-sportdag.

Er kwamen meer dan 150 deelnemers opdagen, waarvan 61 externen. Ook kon men rekenen op niet minder dan 60 vrijwilligers en lesgevers.Net zoals de voorbije jaren bood men tijdens de G-sportdag een heel divers sportprogramma aan voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel, neuromusculaire of locomotorische aandoeningen. Zij konden o.a. kiezen uit sporten zoals G-dans, powerchair hockey, zumba, petanque, boogschieten, badminton, zumba,  judo en nog veel meer.

Inkendaal deed dat niet alleen, maar kon rekenen op samenwerking met en ondersteuning van sportclubs en -organisaties, Sport Vlaanderen, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw. Ook vele vrijwilligers staken een handje toe om alles in goede banen te leiden. Men hoopt ook de revalidanten zo in contact te brengen met sportclubs -en organisaties en hen duurzaam te laten sporten en bewegen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 17 jan 2020
Roger Swalens | 14 jan 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 jan 2020
Marc Sluys | 05 jan 2020

archief