SINT-PIETERS-LEEUW “de Maretak vzw” organiseerde een toegankelijke fietstocht

SINT-PIETERS-LEEUW “de Maretak vzw” organiseerde een toegankelijke fietstocht

Editiepajot_bart_devill___fietstocht_maretak
Foto Bart Devillé
 

 Op zaterdag 21 september organiseerde de vereniging voor mensen met chronische pijn “de Maretak vzw” vanuit Vlezenbeek -parking Inkendaal- een bijzonder evenement, nl. een gegidste, maar vooral voor iedereen toegankelijke fietstocht doorheen het mooie Pajottenland.

De omschrijving “toegankelijk voor iedereen” mag aan deze activiteit worden gegeven omdat de vereniging zorgde voor de aanwezigheid van een twintigtal speciaal aangepaste fietsen zodat mensen die slecht te been zijn ook mee konden en genieten van de prachtige streek die reeds door Breughel als favoriete plek vaak werd verkozen. Met de organisatie van deze fietstocht wil de pijnvereniging “de Maretak vzw” het belang om te bewegen in de kijker zetten en benadrukken. Zelfs, en vooral, voor mensen die lijden aan langer aanhoudende pijn is blijven bewegen het meest aangewezen middel om te vermijden dat deze lichamelijke pijn op langere termijn nog zou toenemen. Dit is een stelling die door alle onderzoekers wetenschappelijk is onderbouwd.

Deze activiteit is slechts één die door “de Maretak vzw” wordt aangeboden. Deze vereniging, die sedert 2018 met haar tweede afdeling ‘West-Brabant’ ook actief is in het Noord-Westen van de provincie Vlaams-Brabant richt zich tot alle mensen die lijden aan chronische pijn en/of die hen nabij zijn. De onafhankelijke werking van “de Maretak vzw” wordt hoog in het vaandel gedragen omdat men stelt dat chronische pijn en alles wat hiermee samengaat los staat van ideologische motieven gebaseerd op politiek, religie, enz. Deze pijnvereniging brengt mensen samen van zeer diverse aandoeningen waarbij de chronische pijn de gemeenschappelijke noemer is. De gedeelde ervaring van mensen dat pijn, die onzichtbaar en niet meetbaar is, zeer vaak op onbegrip stuit van “de buitenwereld” waarin “gezonde” mensen leven vormt een onuitgesproken maar voelbare band tussen alle leden van “de Maretak vzw”. Iedereen die meer informatie wil te weten komen over deze vereniging en haar waardevol aanbod die de levenskwaliteit wil verhogen voor mensen met chronische pijn kan terecht op www.demaretak.org of telefonisch: 0479 84 80 55 / 0494 18 10 52.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief