SINT-PIETERS-LEEUW -Nieuwe sporthal Wildersportcomplex

SINT-PIETERS-LEEUW -Nieuwe sporthal Wildersportcomplex

Wildersportcomplex
Het Wildersportcomplex in Leeuw moet snel een nieuwe sportzaal krijgen. Begin werken juni 2020 en opening augustus 2021 is het plan.
 

 

De gemeenteraad  van Sint-Pieters-Leeuw heeft in zijn zitting van 24 oktober 2019 het bestek voor de nieuwe sporthal voor het Wildersportcomplex in Zuun goedgekeurd  Het is de bedoeling dat dat de werken van start gaan in juni 2020.

Nadat er verschillende herstellingswerken die zijn uitgevoerd aan het sportcomplex, wordt  in 2020 een nieuwe sporthal gebouwd . Voor de afbraak en nieuwbouw wordt geopteerd voor een “Design en Build-” formule. Deze procedure is ook na de brand van de sporthal in Ruisbroek toegepast en laat toe de ontwerp- en realisatiefase in één opdracht te verwezenlijken.

De duur van de bouwwerken bedraagt volgens het bestek dertien maanden. Als alles volgens plan verloopt, zou de nieuwe sporthal klaar moeten zijn tegen eind augustus 2021. Tijdens de werkzaamheden zullen de cafetaria en het zwembad in gebruik blijven. De sportverenigingen zullen weliswaar moeten uitwijken naar andere zalen in en buiten de gemeente. De nieuwe sportzaal van de gemeentelijke basisschool Den Top, die tegen dan klaar zal zijn, en de sporthal Braillard in Ruisbroek zullen alvast maximaal ingezet worden. De sportdienst zal de verenigingen, zoals in het verleden, ook bijstaan bij het zoeken naar uitwijkmogelijkheden en alternatieven.

De plannen van de nieuwbouw bevatten o.a. een iets grotere sportzaal, specifieke sportuitrusting voor volleybal, tennis, basketbal, zaalvoetbal en badminton, een berging, groepskleedkamers, kleedkamers voor de scheidsrechters, een afzonderlijke gevechtsportzaal, een turnzaal, een spelersgang, een berging voor het onderhoud, een economaat, een toezichtslokaal, sanitaire ruimtes, een technische ruimte, een circulatie-ruimte, een personenlift, een spiegelzaal, een polyvalente zaal, en een optionele boulderzaal. Uniek aan de nieuwe sporthal wordt zeker de combinatie met een schoolbibliotheek met afhaalpunt voor Zuun en Negemanneke. Zo worden sport en leesplezier dichter bij elkaar gebracht voor onze schoolgaande jeugd.

De aanbesteder, het AGB van Sint-Pieters-Leeuw, start de openbare procedure voor de inschrijvers op in de komende dagen.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 09 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 29 jun 2020

archief