JAARMARKT VAN SINT-PIETERS-LEEUW – 11 NOVEMBER 2019

JAARMARKT VAN SINT-PIETERS-LEEUW – 11 NOVEMBER 2019

Jaarmarkt_spl_2019
Jaarmarkt Leeuw op 11 november. Foto ingezonden
 
Affiche_jaarmarkt_spl_2019
 

Op maandag 11 november is het weer tijd voor de traditionele jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw. In het centrum van de gemeente wordt het een gezellige drukte waar heel wat te beleven valt. Naast de typische eet- en drankstandjes zullen tal van marktkramers hun waren aan de man brengen. Om de parkeerdruk in het centrum te verminderen, kan er opnieuw gratis gebruik worden gemaakt van de pendelbussen tussen de Makro-parking en de jaarmarkt. Ook dit jaar worden er extra shuttlediensten vanuit Vlezenbeek en Ruisbroek ingezet.

 

Maandag 11 november

De jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw vindt plaats in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw.

 

167169_Affiches_Jaarmarkt_SPL_2019_HR

Aantal te verwachten bezoekers:  ± 20.000

Aantal kramen: +/-265

 

Parkeerverbod: vanaf 0.00 uur 

(ganse zone)

 

Afsluiten activiteitenzone:     vanaf 6 uur

 

Aankomst marktkramers:       vanaf  6 uur

 

Startuur:  8 uur 

 

Officiële opening jaarmarkt: 10 uur

 (mobiel podium voor het gemeentehuis)

 

 

 

 

 

 

Prijskamp dieren 

Een publiekstrekker blijft de prijskamp van de tentoongestelde dieren. Dit jaar kan men de  zadelpaarden, pony’s en boerenpaarden in de Pepingensesteenweg (tussen de H. Vanhouchestraat en Impeleer) komen bewonderen. De schapen, geiten, ezels, pluimvee en konijnen worden op en voor het privé-perceel opgesteld.

 

Colomakasteel

De 78ste editie van  Leeuw Art vindt plaats in het Colomakasteel (gelijkvloers). 

De tentoonstelling is vrij toegankelijk.

 

Dans- en muziekoptredens

Aan het gemeentehuis kan je genieten van dans- en muziekoptredens van o.a. Dance O’Mania, Rudi Tastenoe, L&A Dance Company, DeciBells en Benny Michiels. In samenwerking met Stadsradio Halle. 

 

Grote wegen blijven bereikbaar 

Om het Leeuwse centrum zo goed mogelijk bereikbaar te maken, worden de grote wegen vrijgehouden voor het autoverkeer en vooral ook voor het openbaar vervoer en de pendel- en shuttlediensten. 

 

Pendelbussen Makro -SPL:               9 tot 21 uur

Jaarmarktbezoekers kunnen gratis gebruik maken van de pendelbussen tussen de parking van de Makro (Bergensesteenweg nr. 427) en de jaarmarkt (hoek Galgstraat-J. Depauwstraat). Drie tot vier bussen pendelen vanaf  9 tot 21 uur onafgebroken tussen beide bestemmingen. 

 

Shuttledienst Vlezenbeek:                 9 tot 17 uur

Jaarmarktbezoekers kunnen gratis gebruik maken van de shuttledienst tussen centrum Vlezenbeek (Straatje links van oud gemeentehuis Vlezenbeek) en de jaarmarkt (hoek Brusselbaan-Nieuwenhovenlaan). Vier hybride auto’s shuttlen vanaf 9 tot 17 uur onafgebroken tussen beide bestemmingen.

 

Shuttledienst Ruisbroek:                   9 tot 17 uur

Jaarmarktbezoekers kunnen gratis gebruik maken van de shuttledienst tussen centrum Ruisbroek (Stationsplein) en de jaarmarkt (hoek Europalaan-Galgstraat). Twee hybride auto’s shuttlen vanaf  9 tot 17 uur onafgebroken tussen beide bestemmingen.

 

Parkeren

Langsheen de Galgstraat (tussen de Europalaan en de  Lotstraat) wordt van 6 tot 22 uur langs de kant met onpare huisnummers een parkeerstrook ingericht. 

 

Langsheen de Victor Nonnemanstraat (tussen de Hoogstraat en rotonde gemeentehuis) wordt van 6 tot 22 uur langs de kant met onpare huisnummers een parkeerstrook ingericht. 

 

Zondag 10 november vanaf 19.30 uur

BRAM & LENNERT, PLUTO WAS A PLANET en FOR THE RECORD

BRAM & LENNERT

Wie kent ondertussen het Ninoofse duo Bram & Lennert niet? Met hun twee gitaren veroveren ze het publiek en maken ze er een waar feestje van! 

 

PLUTO WAS A PLANET met Danira Boukhriss en William Boeva

 

PlutoDe naam van deze nieuwe groep verraadt al alleszins het soort muzikale feestje dat Danira en William willen bouwen: muziek uit de tijd dat Pluto nog een planeet was. Pluto mag sinds 2016 gedegradeerd zijn tot een dwergplaneet, de band belooft liedjes van pakweg 1990 tot nu. Zeg maar millennium-hits van Will Smith en Beyoncé over the Spice Girls en Linkin Park tot Britney Spears en zelfs Wim Soutaer. Pluto was a planet belooft al dat swingende materiaal in een ‘wervelende show vol dansbare medleys’ te verpakken. Pluto was a planet is trouwens niet zomaar een coverband. Het zijn één voor één toppers op zich. Aan de microfoon staan presentatrice Danira Boukhriss en comedian William Boeva. Dat gaat ongetwijfeld vuurwerk geven, zeker met de muzikale ruggengraat van Tim Tielemans, Toon Smet, Thomas Van Achteren en Laurens De Schutter

 

For The Record

De heren van For The Record sleuren zich steevast een lumbago met hun platenzakken propvol vinyls van vroeger tot nu... Dit met maar 1 doel: jullie al dansend de nacht in sturen!

 

Waar: Loods Topstraat.

Prijs: 14 euro.

Tickets: CC Coloma -  T 02 371 22 62 - cultuur@sint-pieters-leeuw.be - www.colomaspl.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 okt 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 17 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 11 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021
Marc Sluys | 30 dec 2020
Marc Sluys | 25 dec 2020

archief