Tal van verkeerswijzigingen in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Tal van verkeerswijzigingen in SINT-PIETERS-LEEUW

Schild_s_p_l
Foto Felix Merckx.

Trapezoïdale verkeersplateau in de Topstraat ter hoogte van de voetgangersoversteek “Den Top”
In 2005 kreeg het centrum van Sint-Rieters-Leeuw een zone 30-statuut. De Topstraat werd ter hoogte van de gemeentelijke basisschool Den Top aangepast met onder andere de aanleg van een oversteekplaats voor voetgangers. Naar aanleiding van de geplande heraanleg van de voetpaden in de Topstraat worden de oversteekplaats voor voetgangers verhoogd aangelegd. Deze maatregel moet de aanwezigheid van voormelde oversteekplaats beter accentueren en het snelheidsregime van 30 km/u. ter hoogte van de school meer afdwingen.

Instellen beperking parkeerduur parking OCMW.
Momenteel zijn er rond het administratief centrum OCMW éénendertig parkeerplaatsen, waarvan twee plaatsen voorbehouden voor mensen met een handicap. Met de ingebruikname van het kasteel Het Hemelrijck komen er binnenkort nog tien parkeerplaatsen bij. De parking rond het administratief centrum kent een gedifferentieerd parkeergebruik en een hoge bezettingsgraad. Op sommige tijdstippen neemt de parkeerdruk zodanig toe dat de bereikbaarheid en de leefbaarheid van de site in het gedrang komt. Om hieraan te verhelpen wordt de parkeerduur van de zeven parkeerplaatsen aan de straatkant te beperkt door het gebruik van de parkeerschijf er te verplichten. Met het aanbrengen van een onderbord “van maandag tot en met vrijdag - van 8.00 tot 16.30 uur’ wordt de beperkte parkeerduur afgestemd op de openingsuren van het administratief centrum. Tijdens de aangeduide uren mag men er maximaal twee uur parkeren. Van 16.30 uur s avonds tot 8.00 uur s morgens kunnen bezoekers of omwonenden er zonder parkeerschijf parkeren. De parkeerplaatsen voor mensen met een handicap blijven behouden. De overige parkeerplaatsen worden deels voor het OCMW-personeel en deels voor de bewoners van de serviceflats en de bezoekers van het dienstencentrum voorbehouden

Beperking parkeerduur Petrus Basteleusstraat
Door de aanwezigheid van verschillende handelszaken ter hoogte van het kruispunt Petrus Basteleusstraat — Jan-Baptist Wautersstraat — Georges Wittouckstraat, gaat men ter hoogte van de woningen 130 en 132 van de Petrus Basteleusstraat, een vijftal parkeerplaatsen met beperkte parkeertijd inrichten.

Instellen van een parkeerverbod in de Georges Hensmansstraat 60-62
Op vraag van de eigenaars van de woning gelegen Georges Hensmansstraat 60, wordt er tussen de nrs 60 en 62 een parkeerverbod van drie meter ingesteld. Bestuurders die hun voertuig hiertussen parkeren, beletten dat de eigenaars van de woning met nummer 60 gemakkelijk de straat kunnen oprijden.

Instellen van een parkeerverbod in de Georges Hensmansstraat ter hoogte van het Ghislaine Humbeeckplein.
Op vraag van de brandweer dienen maatregelen te worden genomen opdat de lokalen van het parochiecentrum en chiro Zuun via de Georges Hensmansstraat vlotter bereikbaar zijn. Op basis van een plaatsbezoek met de brandweer worden volgende maatregelen genomen
•naast het voetpad komen enkele wegneembare palen waardoor de brandweer de dolomietstrook kan oprijden;
•op de grens van de dolomietstrook en het grasplein komen betonnen stootbanden. Volgens de brandweer hoeven zij niet echt tot aan het gebouw te kunnen en volstaat deze afstand om bij brand de nodige bluswerken uit te voeren;
•ter hoogte van de doorsteek naar het plein, is het wenselijk een parkeerverbod van +/- 8 meter middels gele onderbroken strepen in te stellen.

Instellen van een parkeerverbod in de Lodewijk Alexander Schockaertstraat ter hoogte van het nieuwbouwproject
Links van de woning gelegen Lodewijk Alexander Schockaertstraat 115 is een nieuwbouwproject met een veertigtal woongelegenheden gerealiseerd. De aangelegde binnenweg wordt middels wegneembare palen afgesloten. Bewoners mogen deze wég niet gebruiken. Deze wordt voorbehouden voor hulpdiensten, verhuiswagens, ... Ten einde het parkeren in de Lodewijk Alexander Schockaertstraat ter hoogte van de afgesloten binnenweg te verbieden, wordt er een parkeerverbod ingesteld door middel van de borden E 1 in te stellen.

Parkeerstrook onderbreken middels witte evenwijdige schuine strepen tussen de woningen Brusselbaan 124-126
De eigenaars van de woning gelegen Brusselbaan 124 vragen om tussen de nummers 124 en 126 het parkeren te verbieden. Langsheen de Brusselbaan is er ter hoogte van hun woning een parkeerstrook aangelegd door middel van een wit doorlopende wegmarkering, die tevens de rand van de rijbaan aanduidt. Bestuurders die hun voertuig hiertussen parkeren, beletten dat de eigenaars van de woning met nummer 124 gemakkelijk de straat kunnen oprijden.
Langsheen de Brusselbaan wordt tussen de nummers 124 en 126 de parkeerstrook onderbroken door middel van witte evenwijdige schuine strepen. De wegcode stelt dat het stilstaan of parkeren op deze markering is verboden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief