SINT-PIETERS-LEEUW Toneelgroep “KATO” presenteert eens te meer een dolle klucht

SINT-PIETERS-LEEUW Toneelgroep “KATO” presenteert eens te meer een dolle klucht

Editiepajot_bart_devill___kato
ingezonden foto
 

 Toneelgroep “KATO”, actief in de wijk Negenmanneke Sint-Pieters-Leeuw,  bestaat reeds meer dan 30 jaar en elk jaar opnieuw probeert KATO deels in het dialect, deels in het Algemeen Nederlands- vroeger ABN- een komedie of dolle klucht te brengen en de toeschouwers te vermaken. En dit jaar is het niet anders. Toneelgroep “KAO” presenteert alweer een dolle klucht. In een regie van Michel Van Onsem brengt men “Wat nu, James? “, naar “What’s up James? “ van Julia Engelen. En deze komedie wordt niet minder dan drie maal gebracht:  vrijdag 22 en zaterdag 23 november om 20 uur en zondag 24 november om 15 uur in het Parochiecentrum Negenmanneke G.Deruyverstraat 21 1600 Sint-Pieters-Leeuw (parking naast de zaal in de L.A. Schockaertstraat 28b).

De regie wordt gevoerd door Michel Van Onsem. Spelen mee: Henri Jacobs, Rita Donvil, Marc Schillebeeckx, Rita De Greef, Lieve Steens, Christel Leemans, Martine Derue, Jo Severs, Pieter Servranckx, Armand Pint en Marc Van Steertegem. Teksthulp : Monique Longé en Eddy Donvil. Uiteraard zijn er dan nog heel wat vrijwilligers en helpende handen achter de schermen om een goede afloop te waarborgen. Deuren gaan open één uur voor aanvang. Kaarten kosten 10 euro en kunnen verkregen worden via de KATO-FOON op 02/569.70.42 of 0476/46.77.57 . Reservatie is verplicht en de kaarten worden per avond verkocht. En je moet er inderdaad héél vlug bij zijn, want de drie opvoeringen zijn zo goed als uitverkocht! Misschien moet er volgend jaar een opvoering bij komen ?!

En wie dan graag weet van waar de naam “KATO” komt? In september 1982 zoekt KAV ontspanning voor een kerstfeest. Misschien een toneelgroepje uitnodigen? Uiteindelijk liep het anders…  “We kunnen toch zelf een toneelstukje opvoeren zeker?! Er werden onmiddellijk 9 kandidaten gevonden en “Lijsbeth wordt mens” werd niet minder dan 4 maal opgevoerd. Iedereen had nu de microbe te pakken en een nieuwe traditie zag het levenslicht. Het kind kreeg ook een naam: “KATO” van KAv-TOneel!

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 nov 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 22 jan 2020
Roger Swalens | 17 jan 2020
Roger Swalens | 14 jan 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 jan 2020
Marc Sluys | 05 jan 2020

archief