SINT-PIETERS-LEEUW – Koning voetbal bracht René en Maria samen.

SINT-PIETERS-LEEUW – Koning voetbal bracht René en Maria samen.

Sh2_8950_01__large_
 
Sh2_8956_02__large_
 

Vandaag vierde René Dekegel (geboren in Anderlecht 26/04/1927) en Maria Segers (geboren in Anderlecht op 28/12/1933) hun 65ste huwelijksverjaardag. Samen met de kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden werden zij hiervoor in de bloemetjes gezet door het schepencollege en burgemeester Luc Deconinck.

René Dekegel komt uit een gezin van 9 kinderen en groeide op in de volksbuurt ‘t Rad te Anderlecht, en wie Anderlecht zegt denkt onmiddellijk aan het voetbal, René kreeg heel jong de microbe van het spel met de bal te pakken en het was bij een bezoek aan zijn teamgenoot Jean dat René verliefd werd op die zijn zus Maria. Ook Maria kon haar liefde voor René niet wegsteken, zelf wanneer haar papa twijfels had met het leeftijdsverschil, maar dochterlief antwoorde radicaal “Pa ik trouw met René en met niemand anders”.

En dat gebeurde op 16 oktober 1954. Het koppeltje vestigde zich in wijk Vogelzang, René werkte voor de kost in de drukkerij/uitgever Asar en Maria werkte voor Beka, tot aan de geboorte van hun drie kinderen, twee zonen Francis en Daniel en één dochter Carine.

Later werd dit aangevuld met 6 kleinkinderen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 nov 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 09 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 29 jun 2020

archief