Sint-Pieters-Leeuw focusgemeente van Gordelfestival 2020

C21

Sint-Pieters-Leeuw focusgemeente van Gordelfestival 2020

Kasteel-coloma
Het Colomadomein is een van de troeven die Leeuw uitspeelde om Focusgemeente van het Gordelfestival 2020 te worden.
 

Sint-Pieters-Leeuw wordt in 2020 focusgemeente van de 8ste editie van het Gordelfestival. “Leeuw is het perfecte uithangbord van de Rand: Vlaams en Groen”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. 

 Het Gordelfestival heeft elk jaar twee ankerpunten: het centrale trefpunt in het provinciedomein van Huizingen én een focusgemeente. Bij de 8ste editie in 2020 zal Sint-Pieters-Leeuw de rol van focusgemeente opnemen. Leeuw heeft alles in huis om de deelnemers van het Gordelfestival te boeien: een breed aanbod voor fietsers en wandelaars, een rijke geschiedenis en heel wat aantrekkelijke troeven, zoals het kasteel van Coloma, de Rozentuin en het Park Groenenberg.

 “Sint-Pieters-Leeuw biedt al het moois van onze Vlaamse Rand”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. “In 2017 stond Leeuw ook al eens centraal tijdens het Gordelfestival en dat is zowel de gemeente als de organisatie bijzonder goed bevallen. De goesting was daarom bij iedereen erg groot om opnieuw voor Leeuw te kiezen”.

 De Gemeente Sint-Pieters-Leeuw is blij met de toewijzing. “We zijn trots dat we voor de 2de keer uitverkoren zijn als focusgemeente voor De Gordel”, zegt schepen van Cultuur Jan Desmeth. “Het blijft een jaarlijkse hoogdag: samen met familie en vrienden sporten, blijven hangen op een culturele afsluiter en tegelijkertijd het Vlaamse karakter van de Rand in de verf zetten. We zijn vastbesloten om ook in 2020 een sterk programma aan te bieden in het mooie Colomadomein. We gaan ons beste beentje voor zetten, want de uitstraling van dit evenement reikt tot ver buiten de gemeente- en regiogrenzen.”

 “We hebben veel enthousiaste reactie gekregen toen we 2 jaar geleden focusgemeente waren”, zegt schepen van Sport Herwig Smeets. “Dat heeft ons aangespoord om ons ook kandidaat te stellen voor de editie van 2020. We zijn bijzonder tevreden dat we opnieuw aangeduid zijn als ankerpunt voor dit mooie evenement. We gaan zeker zorgen voor enkele sportieve verrassingen”.

 “Een sterke, geëngageerde focusgemeente is een kritische succesfactor voor het welslagen van het Gordelfestival”, zegt directeur Eddy Frans van organisator vzw ‘de Rand’. “Met Sint-Pieters-Leeuw zijn we verzekerd van grote inzet en meerwaarde, want de gemeente heeft veel troeven”.

 Als focusgemeente zal Sint-Pieters-Leeuw alle lokale troeven kunnen uitspelen, ondersteund door een brede promotiecampagne.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief