SINT-PIETERS-LEEUW – Onbemand bibliotheekpunt in Vlezenbeek

C21

SINT-PIETERS-LEEUW – Onbemand bibliotheekpunt in Vlezenbeek

Uitleenpuntbib
 

Vanaf nu staat er in het bibliotheekpunt van Vlezenbeek een zelfuitleenbalie. Hierdoor kunnen de leners bijna elke dag boeken uitlenen of inleveren.

Tot voor kort was het bibliotheekpunt in De Merselborre enkel op woensdag en zondag een paar uur open. Nu staat er een zelfuitleenbalie en kunnen leners zelf hun boeken uitlenen, inleveren of verlengen. Dat kan als de Merselborre open is, elke dag van 10 tot 22 uur behalve op dinsdag. Zo gaan de openingsuren van 4 naar 72 uur per week en kunnen de Vlezenbekenaren langskomen wanneer het voor hen past.

Jan Desmeth, schepen van Cultuur en Bibliotheek : “We komen van 1 hoofdbibliotheek en 4 volwaardige filialen, met personeel op alle 5 locaties en evolueren naar 1 grote hoofdbibliotheek in het landhuis de Viron (bemand), 1 schoolbibliotheek geïntegreerd in het Wildersportcomplex (onbemand) en 2 onbemande uitleenpunten. Naast deze in Ruisbroek (‘t Paviljoentje) en de schoolbibliotheek (Wildersportcomplex), is er De Merselborre in Vlezenbeek. Stap per stap zullen we dit realiseren zodat tegen 2022 alles rond is.”  

In Vlezenbeek is er vanaf heden een onbemand bibliotheekpunt met een beperkte collectie die regelmatig wijzigt. Er staan voornamelijk boeken voor kinderen (leesboeken, prentenboeken, strips, weetboeken en tijdschriften). De volwassenen vinden er romans en tijdschriften.

Deze bibliotheek is ook een afhaalpunt. Wie in Vlezenbeek niet vindt wat hij zoekt, kan gratis boeken, strips, cd’s, dvd's en spelletjes vanuit de hoofdbibliotheek laten overbrengen naar Vlezenbeek.

Jan Desmeth : “Een onbemande bibliotheek is uniek in de regio. Wij kiezen resoluut voor het behoud van de filialen in een aangepaste vorm. We geloven dat deze onbemande filialen een goed alternatief zijn, naast de nieuwe hoofdbibliotheek in het park tegen 2022.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief