Nieuwe lichting gemachtigde opzichters aan het werk in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Nieuwe lichting gemachtigde opzichters aan het werk in SINT-PIETERS-LEEUW

Dscn0252
Vijf nieuwe gemachtigde opzichters in dienst. - Foto Kos.
 

In het kader van het project “ Duurzaam naar school”, waarbij ouders en kinderen aangespoord worden om zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar school te komen, heeft het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw veel aandacht voor de verkeersveiligheid van de leerlingen van de Leeuwse basisscholen op weg van en naar hun school.

Daarom lanceerde de mobiliteitsdienst van Sint-Pieters-Leeuw een campagne om vrijwilligers te vinden die de taak van gemachtigde opzichter op zich wilden nemen. De kandidaten die zich meldden, volgden een bijscholingscursus om hen voor te bereiden op hun nieuwe verantwoordelijkheden.

“Na de paasvakantie konden een vijftal gemachtigde opzichters over de vereiste uitrusting beschikken, en hebben zij postgevat aan enkele oordeelkundig gekozen oversteekplaatsen voor voetgangers, zowel bij het begin als bij het einde der lessen. Zo kon men hen aan het werk zien in Ruisbroek aan het kruispunt van de Stationsstraat en de Gieterijstraat en aan dit van de Fabriekstraat met de Schoolstraat.

Ook aan de G. Wittouckstraat ter hoogte van de A. Quintusstraat in Zuun en aan de J. Depauwstraat ter hoogte van de Colomadreef en de weg naar de wipweide, zorgen onze gemachtigde opzichters ervoor dat de kinderen veilig naar school en naar huis kunnen stappen.” Fons Geeroms, schepen van onderwijs.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2009
Felix Merckx
foto KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief