SINT-PIETERS-LEEUW wil nog meer inzetten op haar E-loket

C21

SINT-PIETERS-LEEUW wil nog meer inzetten op haar E-loket

Fotoeloket
 

Sinds januari 2018 beschikt de gemeente over een e-loket waarbij inwoners attesten en uittreksels van de dienst Burgerzaken digitaal kunnen aanvragen bij hun thuis. Uit de cijfers van 2018 bleek dat slechts 36 % van de aanvragen digitaal gebeurde en 64 % nog aan het loket zelf. Om meer inwoners naar het e-loket toe te leiden, worden er in 2020 een aantal infosessies georganiseerd om hen er helemaal wegwijs in te maken.


Voordelen van het e-loket

Het bestuur koos voor een e-loket omdat het verschillende voordelen met zich meebrengt, zowel voor het bestuur en de medewerkers, als voor de inwoners. Inwoners kunnen loketbezoeken vermijden en moeten ook niet meer onnodig vakantie opnemen. Via het e-loket kan je documenten 24/24u-7/7d afhalen. De afgeleverde documenten zijn volledig rechtsgeldig, zowel de digitale als de afgedrukte versie.


Door het e-loket kunnen de aanvragers de drukte en de wachtrijen aan de loketten vermijden. Op termijn zullen er hierdoor minder mensen naar de loketten komen, waardoor de medewerkers aan de loketten andere taken in handen kunnen nemen.

 

Aanvragen documenten

Met het e-loket kan je van thuis uit allerlei attesten en uittreksels aanvragen en downloaden, zoals bijvoorbeeld een attest samenstelling gezin of een uittreksel uit het strafregister (voorheen bewijs van goed gedrag en zeden). Al deze attesten en uittreksels zijn vanaf 1 januari 2020 gratis.

 

Infosessies e-loket

Omdat niet iedereen even vertrouwd is met de computer, nodigen we alle geïnteresseerden uit op één van volgende infosessies:

  • woensdag 5 februari van 19 tot 20 uur in de hoofdbibliotheek, Rink 2, 1600 Sint-Pieters-Leeuw;
  • maandag 17 februari van 14 tot 15 uur in LDC ’t Paviljoentje, Fabriekstraat 1A, Ruisbroek;
  • woensdag 4 maart van 19 tot 20 uur in OC De Merselborre, Schaliestraat 2, Vlezenbeek;
  • dinsdag17/03/2020 van 14 tot 15 uur in LDC Negenhof, Sint-Stevensstraat 62, Negenmanneke;
  • woensdag 1 april van 19 tot 20 uur in De Molenborre (Puur Natuur), Molenborrestraat 34, Sint-Laureins-Berchem;
  • dinsdag 28 april van 14 tot 15 uur in LDC Meander, Welzijnsweg 2, Zuun.

Deelnemen is volledig gratis, maar er moet wel vooraf ingeschreven worden via www.sint-pieters-leeuw.be/infosessies-e-loket of via T 02 371 63 21.


Aan elke infosessie kunnen maximaal 12 mensen deelnemen. Iedereen krijgt een kaartlezer cadeau en tijdens de sessie kan er geoefend worden op een laptop van de gemeente. Deelnemers hoeven dus enkel hun elektronische identiteitskaart en pincode mee te brengen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief