SINT-PIETERS-LEEUW - WZC Zilverlinde bevraagt haar buren voor inrichting belevingstuin

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - WZC Zilverlinde bevraagt haar buren voor inrichting belevingstuin

Flyer_participatie_wildersport
 

Begin 2019 konden we het al lezen in het bestuursakkoord 2019-2024. Het gemeentebestuur zal de ruimte achter WZC Zilverlinde inrichten als een belevingstuin.

 

Jan Desmeth, schepen van Welzijn: “Speciale aandacht zal gaan naar de beleving voor mensen met dementie, niet alleen voor de bewoners van WZC Zilverlinde, maar ook voor bezoekers. Zo zal er veel aandacht gaan naar een inrichting, die mensen met dementie prikkelen en herinneringen stimuleren. Maar er is meer: deze plek zal ook voor de buurt een nieuwe groene omgeving opleveren. Daarom willen we de buurt bevragen en inspraak geven.”

 

De vier straten in de buurt, de kinderen en ouders van beide basisscholen in Zuun en de adviesraden Senioren, Cultuur en Jeugd worden samen met de bewoners van WZC Zilverlinde en hun familie bevraagd rond de toekomstige inrichting van de belevingstuin.

 

Op basis van deze input en de expertise van de zorgverstrekkers zal een ontwerp gemaakt worden dat mee ondersteund wordt door het ‘Strategisch Project Zennevallei’. Dat is een initiatief waarbij de provincie Vlaams-Brabant, de stad Halle en de gemeenten Drogenbos, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei samen werken aan een aangename en toegankelijke groene Zennevallei.

 

Het is de ambitie om deze nieuwe openbare groene plek klaar te hebben tegen uiterlijk einde 2021.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief