SINT-PIETERS-LEEUW - Logo rolstoelvriendelijke ingang

SINT-PIETERS-LEEUW - Logo rolstoelvriendelijke ingang

Rolstoelbel-1_1
Nieuw Logo Rolstoelvriendelijk © Gemeente Sint-Pieters-Leeuw
 
Dsc_1205
 

Sint-Pieters-Leeuw wil een toegankelijke gemeente zijn waar iedereen gemakkelijk toegang heeft tot al haar gebouwen. Voor sommige bestaande gebouwen, waarbij de hoofdingang niet voldoet voor rolstoelgebruikers en minder mobiele personen, biedt de gemeente reeds een aparte rolstoelvriendelijke ingang. Het Colomakasteel en de hoofdbibliotheek hebben al zo'n speciale ingang. Aan die ingang staat ook een bel. Als men deze bel gebruikt dan komt één van de medewerkers helpen voor de lift of de toegang tot de afzonderlijke ingang.

Gunther Coppens, schepen van Gebouwen: “Samen met onze gemeentelijke dienst Gebouwen en de communicatiedienst zijn we nagegaan of we geen logo konden ontwikkelen om deze ‘speciale’ bel duidelijker aan te geven. Daar is dit logo uit voortgekomen. Een logo dat we deze week mochten voorstellen. We zullen ook de komende jaren blijven investeren in een betere toegankelijkheid van onze gebouwen.”

Een nieuw infobordje aan deze ingangen maakt het voortaan duidelijk dat gebruikers via een bel een medewerker kunnen verwittigen om hen binnen te laten en te helpen.

Paul Defranc, schepen van Gelijke Kansen: “In het kader van het gelijke kansenbeleid wensen wij als gemeente de vele activiteiten in Coloma en de bibliotheek toegankelijker te maken voor minder mobiele personen. In afwachting van een definitieve oplossing is dit al een stap in de goede richting.”

Als sportclubs of andere uitbaters van publieke gebouwen ook gebruik willen maken van dit logo, dan kunnen die contact opnemen met de gemeentelijke dienst Welzijn – 02 371 03 49 of welzijn@sint-pieters-leeuw.be.

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 31 aug 2020

archief