HERNE/SINT-PIETERS-LEEUW - Art Valley on Tour in het kasteel Coloma

HERNE/SINT-PIETERS-LEEUW - Art Valley on Tour in het kasteel Coloma

Art_valley_on_tour
HERNE/SINT-PIETERS-LEEUW - Art Valley on Tour in het kasteel Coloma - © Deschuyffeleer
 

Ook Art Valley, de kunstoase van Joëlle Van Oers en Johan Laurent, maakt zich stilaan op voor een nieuw, uitermate boeiend en buitengewoon kunstrijk voorjaar. Belangrijke data hierbij zijn de groepstentoonstelling in het kasteel Coloma op 13, 14 en 15 maart, de openstelling van de beeldentuin op 21 maart, de kunstveiling H’Art voor Tara op 21 en 22 maart en de jaaropener van de Expo Galerie met Liliane Demeester en Chantal Sallustin op 28 maart. De vernissages voor de opening van de beeldentuin en van de galerie ten huize van Art Valley aan de Heydestraat 6 in St-Pieters-Kapelle zijn voorzien op zondagnamiddag 29 maart.

Aan de hand van een resem activiteiten en steeds boordevol begeestering, ijver en enthousiasme zet het Art Valley-duo Joëlle Van Oers en Johan Laurent hun troetelkind Art Valley zo dan ook terug in het middelpunt van de belangstelling voor iedereen die ‘kunst’ een warm hart toedraagt. Deze bijdrage wordt toegespitst op de groepstentoonstelling in het kasteel Coloma. De andere items komen ten gepaste tijde aan bod.
‘Art Valley on Tour’ is de benaming die Joëlle en Johan hun nieuw ontwerp meegeven. Met ‘on tour’ wordt duidelijk de link gelegd naar een concept met een vruchtbare wisselwerking tussen én Art Valley in Sint-Pieters-Kapelle én een weloverwogen gelegenheidslocatie waar de voorziene tentoonstelling volledig tot  zijn recht moet komen. Voor een eerste project werd gekozen voor het kasteel Coloma in het gelijknamig domein, tevens bekend voor zijn befaamde rozentuin, in de J. Depauwstraat in Sint-Pieters-Leeuw. Dit fraai volledig gerestaureerd kasteel fungeert overigens als gemeentelijk cultureel centrum.
Niet minder dan 19 gepassioneerde kunstenaars uit alle hoeken van België en ook uit Nederland stellen er dan hun werken voor. De tentoonstelling is een verzameling van een 50-tal creaties uit de schilderkunst, het beeldhouwen, de keramiek, de fotografie, de poëzie, tekeningen en toegepaste kunst, van zwart-wit tot heel kleurrijk. Voor elk wat wils dus. De exposanten zijn Bruno Boffa, Codriez, Isabelle de Bellefroid, Kaatje Grauls, Gaëtano Grisafi, Michèle Haenen, Patrick Jacquemijns, Jean-Marie Janssens, Jidé, Loes Knoben (Nl), Guy Leysens, Conny Roels, Stef Rymenants, Marnik Vanderheyden, Jan Vankeerberghen, Jehan Versluys, Geert Verstappen (Nl), Hilde Vissers en Bea Willems.
De vernissage is voorzien op vrijdag 13 maart om 19u. Dan tekent ook actrice en JOE fm-presentatrice Elke Van Mello present en verzorgt zij de openingstoespraak. En zoals het een vernissage betaamt zijn die dag ook de kunstenaars aanwezig om de bezoekers met veel plezier te woord staan. Voor de gelegenheidsdrink doet Art Valley een beroep op brouwerij Boon uit Lembeek.
Nadere info op deze Facebookpagina
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2021
Sam Herremans | 09 feb 2021

archief